Први градски турнир у малом фудбалу у Бањалуци одржан уз асистенцију Моззарта

Први градски турнир у малом фудбалу успјешно је одржан на спортским теренима код Соколског дома у центру Бањалуке. Спортисти, али и бројни навијачи, оживјели су ово култно спортско игралиште које је било и остало омиљено мјесто за рекреацију бројним генерацијама Бањалучана.

Република Српска 18.09.2023 | 16:40
Први градски турнир у малом фудбалу у Бањалуци одржан уз асистенцију Моззарта
Овај терен је раније обновила Градска управа из које поручују да организација Првог градског турнира не би била могућа без спонзора на челу са компанијом Моззарт. 
 
Срећан сам и задовољан што смо успјели заједничким снагама да оживимо Соколско игралиште које враћено у власништво Града, реновирано и на којем је одржан овај тунир.
 
Посебно је важно истаћи да је турнир организован без финансијског учешћа Града, а то никако не би било могуће без наших партнера на чијем челу се свакако налази генерални спонзор, компанија Моззарт са највећим удјелом у финансијској и логистичкој подршци.
 
 
Сигурно је то правац у којем би требало да идемо, а вјерујем да ће се наше партнерство у наредном периоду развијати још боље- каже Бојан Кресојевић, градски менаџер и предсједник Организационог одбора Првог градског турнира у малом фудбалу. 
 
Турнир је окупио 16 екипа, а одазив публике био је одличан. Финалној утакмици и церемонији проглашења побједника присуствовао је градоначелник Драшко Станивуковић, који је побједничкој екипи „Булевар“ уручио пехар.
 
-Обновили смо пет култних спортских терена у граду. Соколско игралиште је мјесто које смо оживјели након дуже паузе и оно сада изгледа свјетски. Ту су и игралишта на Кочићевом вијенцу, код Природно-математичког факултета, код К4 и терен компаније Моззарт у Парку „Младен Стојановић“ који је сада у новом руху- каже градоначелник.
 
 
То је, поручује, добар знак да је сада вријеме за организацију неких нових догађаја и да Бањалука треба да буде пуна и спортских, али и свих других манифестација.
Након Првог градског турнира, учесници и организатори не крију жељу да већ идуће године ова манифестација буде поново одржана у још већем обиму, односно и у другим спортовима.
 
Играчи и посјетиоци имали су прилику да уживају у сјајној игри и дружењу, али оно што је најважније - у фер плеју. Тиме су показали да је Бањалука град који његује истинску културу и дух спорта, а то су препознали и у компанији Моззарт пружајући подршку овој спортској манифестацији.
 
 
По завршетку такмичења, сви присутни могли су да уживају у концерту етно пјевачице Данице Крстић.
 
(ПР)