Prvi gradski turnir u malom fudbalu u Banjaluci održan uz asistenciju Mozzarta

Prvi gradski turnir u malom fudbalu uspješno je održan na sportskim terenima kod Sokolskog doma u centru Banjaluke. Sportisti, ali i brojni navijači, oživjeli su ovo kultno sportsko igralište koje je bilo i ostalo omiljeno mjesto za rekreaciju brojnim generacijama Banjalučana.

Republika Srpska 18.09.2023 | 16:40
Prvi gradski turnir u malom fudbalu u Banjaluci održan uz asistenciju Mozzarta
Ovaj teren je ranije obnovila Gradska uprava iz koje poručuju da organizacija Prvog gradskog turnira ne bi bila moguća bez sponzora na čelu sa kompanijom Mozzart. 
 
Srećan sam i zadovoljan što smo uspjeli zajedničkim snagama da oživimo Sokolsko igralište koje vraćeno u vlasništvo Grada, renovirano i na kojem je održan ovaj tunir.
 
Posebno je važno istaći da je turnir organizovan bez finansijskog učešća Grada, a to nikako ne bi bilo moguće bez naših partnera na čijem čelu se svakako nalazi generalni sponzor, kompanija Mozzart sa najvećim udjelom u finansijskoj i logističkoj podršci.
 
 
Sigurno je to pravac u kojem bi trebalo da idemo, a vjerujem da će se naše partnerstvo u narednom periodu razvijati još bolje- kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer i predsjednik Organizacionog odbora Prvog gradskog turnira u malom fudbalu. 
 
Turnir je okupio 16 ekipa, a odaziv publike bio je odličan. Finalnoj utakmici i ceremoniji proglašenja pobjednika prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je pobjedničkoj ekipi „Bulevar“ uručio pehar.
 
-Obnovili smo pet kultnih sportskih terena u gradu. Sokolsko igralište je mjesto koje smo oživjeli nakon duže pauze i ono sada izgleda svjetski. Tu su i igrališta na Kočićevom vijencu, kod Prirodno-matematičkog fakulteta, kod K4 i teren kompanije Mozzart u Parku „Mladen Stojanović“ koji je sada u novom ruhu- kaže gradonačelnik.
 
 
To je, poručuje, dobar znak da je sada vrijeme za organizaciju nekih novih događaja i da Banjaluka treba da bude puna i sportskih, ali i svih drugih manifestacija.
Nakon Prvog gradskog turnira, učesnici i organizatori ne kriju želju da već iduće godine ova manifestacija bude ponovo održana u još većem obimu, odnosno i u drugim sportovima.
 
Igrači i posjetioci imali su priliku da uživaju u sjajnoj igri i druženju, ali ono što je najvažnije - u fer pleju. Time su pokazali da je Banjaluka grad koji njeguje istinsku kulturu i duh sporta, a to su prepoznali i u kompaniji Mozzart pružajući podršku ovoj sportskoj manifestaciji.
 
 
Po završetku takmičenja, svi prisutni mogli su da uživaju u koncertu etno pjevačice Danice Krstić.
 
(PR)