Медији: У Сарајеву ухапшене плаћене убице из Србије

Сазнајемо да су осумњичена лица изнајмила више станова у самом врху овог објекта.

Босна и Херцеговина 18.09.2023 | 12:00
Медији: У Сарајеву ухапшене плаћене убице из Србије

Припадници МУП-а КС ухапсили су јуче у згради Сарајево Тоwера двије особе по Интерполовој потјерници из Србије, сазнаје портал "Аваза".

Сазнајемо да су осумњичена лица изнајмила више станова у самом врху овог објекта. 

"Аваз" из извора блиских полицији сазнаје да су ухапшени Душан Јовановић Гиба и Дарко Дуловић. Њих је ухапсио МУП КС, а уз помоћ ОСА-е, која их је лоцирала и разоткрила.

Јовановић се доводи у везу с кланом Веље Невоље, познатијег као Вељка Беливука, али и Дарком Шарићем. 

Бојан Хрватин, свједок у поступку који се води против клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, а којима се на терет стављају најтежа кривична дјела, током свједочења у марту ове године, изнио је низ детаља о убиству двојице шкаљараца на Крфу.

Алан Кожар и Дамир Хаџић, убијени су у јулу 2020. године на Крфу, а Хрватин тврди да је међу егзекуторима био и Душан Јовановић звани Гиба са Карабурме, чији је брат Вук рањен у сачекуши испред зграде у којој је живио.

Медији у Србији су објавили у новембру прошле године да је Душан Јовановић планирао и атентат и на Веселина Милића, начелника београдске полиције, а све су откриле Скy поруке. 

Душан Јовановић, звани Гиба доводи се у везу с вођом "врачараца" Николом Вушовићем Џонијем и сарадником Дариом Ђорђевићем Декстером.

Доводи се у везу и с Дарком Шарићем. Ухапшен је и Дарко Дуловић.

Апелациони суд у Београду је потврдио у јуну пресуду Вишег суда и ослободио Дарка Дуловића оптужби за помагање у тешком убиству Синише Милића Боскета, који је словио за блиског сарадника Луке Бојовића!

Ове особе осим Србије потражују још неке државе. Утврђује се шта су радили овдје и кога су планирали ликвидирати.

(<стронг>Аваз) Фото: Н1

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

апси

18.09.2023 13:08

Апси банду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оли

18.09.2023 13:53

Тај ганг треба ко у Америци осуђивати на 100 година,фуј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

18.09.2023 16:48

Помислим ста це убице на врх зграде, к'о у филму? Није ваљда атентат? Упуцају они, са те зграде, било којег од ових политицара или високих представника и ето ти сукоба огромних размјера. Тек сад видим колико срање мозе испасти кад неки од политицара направи тензије као сто су сада. Цеститке полицији на откривању ових криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

18.09.2023 22:46

Ако сам те добро разумео, они би пуцали са врха зграде у којој су изнајмили висе станова за скривање... Па није ти криминалистика и инспекторат бас јаца страна...

Name

Од срца

19.09.2023 10:50

Хахаха, па бас и није. Од криминала сам једино волио филмове гледати. Висе сам мислио на ову укупну ситуацију и пар плаценика са стране који могу изазвати проблеме по нецијем налогу.

Name

Домаци странац

18.09.2023 17:08

Како су усли у БиХ? Пустен да би их ми хапсили или ... ?

ОДГОВОРИТЕ