Mediji: U Sarajevu uhapšene plaćene ubice iz Srbije

Saznajemo da su osumnjičena lica iznajmila više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Bosna i Hercegovina 18.09.2023 | 12:00
Mediji: U Sarajevu uhapšene plaćene ubice iz Srbije

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su juče u zgradi Sarajevo Towera dvije osobe po Interpolovoj potjernici iz Srbije, saznaje portal "Avaza".

Saznajemo da su osumnjičena lica iznajmila više stanova u samom vrhu ovog objekta. 

"Avaz" iz izvora bliskih policiji saznaje da su uhapšeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhapsio MUP KS, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila.

Jovanović se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, poznatijeg kao Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem. 

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična djela, tokom svjedočenja u martu ove godine, iznio je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu.

Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke. 

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezu s vođom "vračaraca" Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom.

Dovodi se u vezu i s Darkom Šarićem. Uhapšen je i Darko Dulović.

Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića!

Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se šta su radili ovdje i koga su planirali likvidirati.

(Avaz) Foto: N1

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

apsi

18.09.2023 13:08

Apsi bandu!

ODGOVORITE
Name

Oli

18.09.2023 13:53

Taj gang treba ko u Americi osuđivati na 100 godina,fuj...

ODGOVORITE
Name

Od srca

18.09.2023 16:48

Pomislim sta ce ubice na vrh zgrade, k'o u filmu? Nije valjda atentat? Upucaju oni, sa te zgrade, bilo kojeg od ovih politicara ili visokih predstavnika i eto ti sukoba ogromnih razmjera. Tek sad vidim koliko sranje moze ispasti kad neki od politicara napravi tenzije kao sto su sada. Cestitke policiji na otkrivanju ovih kriminalaca.

ODGOVORITE
Name

Idealno

18.09.2023 22:46

Ako sam te dobro razumeo, oni bi pucali sa vrha zgrade u kojoj su iznajmili vise stanova za skrivanje... Pa nije ti kriminalistika i inspektorat bas jaca strana...

Name

Od srca

19.09.2023 10:50

Hahaha, pa bas i nije. Od kriminala sam jedino volio filmove gledati. Vise sam mislio na ovu ukupnu situaciju i par placenika sa strane koji mogu izazvati probleme po necijem nalogu.

Name

Domaci stranac

18.09.2023 17:08

Kako su usli u BiH? Pusten da bi ih mi hapsili ili ... ?

ODGOVORITE