Почела Европска седмица мобилности у Бијељини

Дјечијом трком на стази са препрекама у Градском парку, почело је шесто издање Европске седмице мобилности у Бијељини, током које ће, као и ранијих година, на неколико локација бити одржане бројне активности на промоцији алтернативних начина саобраћаја и здравог живота.

Република Српска 16.09.2023 | 16:27
Почела Европска седмица мобилности у Бијељини

Тиме се Бијељина поново придружује породици европских градова који средином септембра поручују да је могуће и потребно градити свијет у којем ће мање бити кориштена возила на фосилна горива, како би ваздух и клима, поготово у урбаним срединама, били повољнији за живот.

- Овом акцијом обраћамо се грађанима да бар у ових седам дана размисле о навикама кретања, али и да их упознамо са корацима које предузимамо или су у плану за наредни период, како бисмо очували средину у којој живимо. Позивамо суграђане да се придруже и учествују у активностима које су одлично осмислили службеници градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције - поручио је на отварању Европске седмице мобилности шеф Кабинета Градоначелника Милан Лазаревић.

Другог дана Европске седмице мобилности биће одржана бициклистичка вожња од Трга краља Петра И Карађорђевића до Еко-визитор центра „Језера“, која из године у годину окупља стотине љубитеља двоточкаша и све је масовнија, а у наредним данима услиједиће симулација учешћа у саобраћају за дјецу, инклузивне игре без граница за дјецу са и без тешкоћа у развоју, фитнес на отвореном за одрасле, радионице за ученике основних школа и дан за љубитеље ролера, скејтборда и тротинета намијењен дјеци узраста од четири до 12 година.

- Као и ранијих година, имамо бројне партнере и спонзоре Европске седмице мобилности и та сарадња је показатељ да различити дијелови друштва могу и треба да сарађују у општем интересу. Градска управа у континуитету ради на унапређењу услова за кориштење алтернативних начина саобраћаја. Сваке године анкетирамо грађане на ту тему, па се у складу с одговорима које добијамо, трудимо да реализујемо одређене активности које ће допринијети унапређењу квалитета живота у Семберији - истакла је шеф Одсјека за ЛЕРиЕИ Анкица Тодоровић.

И ове године, током Европске седмице мобилности за пјешаке ће у вечерњим часовима бити отворена Улица Вука Караџића, а 22. септембра цијелог дана ова улица ће бити резервисана за пјешаке.

(БН) Фото: ГУ Бијељина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

321

16.09.2023 17:06

цеститке свима уцесницима свисте за прво место

ОДГОВОРИТЕ