Од обећаног моста у Челинцу није остало ништа

Прије три године, у изборној години, озваничен је почетак изградње моста у Челинцу, уз посјету највиших представника тадашње СНСД власти. Од моста данас нема ништа, а опозиција тврди да се чак планира одустати од градње.

Република Српска 15.09.2023 | 16:27
Од обећаног моста у Челинцу није остало ништа

Од помпезно најављене изградње моста остали су само стубови. Нема назнака ни да ли ће градња бити настављена или ће стубови бити срушени, а мјештани кажу да је чак уклоњена и табла на којој је писало ко је извођач и када је рок изградње. 

„Чак ни фотографија те табле не постоји нигдје што даје још једну дозу сумње на сав тај пројекат који треба да служи свима, а ако се користи само пред локалне изборе као што је сад био случај, то значи да користи само једној интересној групи“, каже  Милко Бранковић, члан Главног одбора Народног фронта Челинац.

- Да ли је изградња моста намијењена једној интересној групи, колико кошта пријекат и ко је одговоран за ову грађевину, покушао је да сазна,од начелника Челинца, народни посланик Жељко Дубравац. Међутим, речено му је само да се ради о чишћењу и уређењу корита, а да је мост посебна инвестиција.

„Оно што јавност челиначка треба да зна колико је средстава уложено зато што се ради о средствима грађана РС и општине Челинац јер ово су остаци и најбољи показатељи власти СНСД не само на локалном нивоу него и на републичком. Велика обећања мали радови лажи и обећања пред друге изборе“, истиче Жељко Дубравац, народни посланик (НФ).

Опозиција годинама упозорава на бројне пројекте који су или недовршени или пропали, а у које су утрошене народне паре. Зато ће искористити све правне механизме да се сви позову на одговорност. 

„Мора неко бити одговоран за бачен народни новац одговарају и ми ћемо употријебити правна средства како би смо оне који су издавали дозволе или их нису издавали а потрошен је новац  ту је и начелник и скупштина општине Челинац и јп воде српске сви они у том ланцу имају свој дио одговорности“, истиче  Јелена Тривић, предсједница Народног фронта.

Изградња моста почела је 1.новембра 2020.године, а средства је обезбиједило републичко Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. Који је тачно износ средства, зашто радови стоје, и да ли ће бити настављени покушали смо да сазнамо и од начелника Челинца Владе Глигорића, међутим, није хтио да стане пред камеру БН ТВ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Хаха

15.09.2023 17:23

Нити шта раде, нити шта праве али добро лажу. Да зло буде веће они стално побјеђују. Како? Лако, зато што је ова биједна тзв опозиција још црња од ових црња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

15.09.2023 19:05

Па за годину дана локални избори бице опет обецање

Name

дисидент

15.09.2023 18:48

У том вашем Челинцу стварно има материјала и то баш добро, само некако измичете и полицији и новинаримаа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

15.09.2023 19:32

Реко ја теби Пашалићу,министар пољопривреде,нема од моста ништа. А ти запео и запјенио-обећао Додо,била Жељка, усагласио се Вишко.Е мој наивко. Сад им више нетребаш. А мјештани-комшије са посмијехом коментаришу,јест био сила министар,мост правио ради своје куће. Е јест мустра,а сада мањи од маковог зрна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахаа

16.09.2023 17:24

Јел то онај министар Пашалић што је обећао комплетан кров на новом црквеном објекту у засеоку Милошево па слагао... 😁 😁 😁 😁

Name

ЦИЦО

15.09.2023 20:25

Сва средства су Преусмјерена за Изградњу Аеродрома Требиње, то је сада Приоритет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

15.09.2023 21:49

Питајте слугу Пашалића сто је то тако. Он је дио челиначке лоповске екипе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

16.09.2023 03:07

По мојој инфо изводјац радова је направио греску нису му добре кординате разлиците висине на обје стране а мало бих мост био засукан .Изгледа да су геометри докацили се дзедове брље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идуце

16.09.2023 09:10

Године бице ново обецање посто су тада локални избори а ви процијените дали вас лазу или говоре истину

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШУПЉА ПРИЧА

16.09.2023 18:14

Ови ништа друго и незнају него да пљују, шта је Челинац био прије пар година а како данас изгледа, прошетајте мало па онда коментаришите. А шта је Стршко направио за ових 20. година у Челинцу (ништа), само просипа демагогију. Пашалић је бар човјек стручан и образован, нажалост такви сметају свима. А мост ће бити завршен, вријеме ће показати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

17.09.2023 10:43

Ста је био објасни, сједим и гледам сваки дан, инкопром направио пар зграда, мост финансирала Србија, у еx Свили и Цајевцу исте плате радницима остале, основна скола урадјена за мандата еx председника Кузмановица, нису цак ни камен који је постављен на обали бетониран, сљунка на Зеленцу и Коловрату Врбања нанијела, амброзија и остале траве око обале, пар локала истих ради, Целинац се испразнио нема народа, јос се несто врти док је сколска година у току и некада викенд, а појединци и из опозиције и владајућих викендом и знају да се похасе па мало и да ишамарају ово сиротиње, то није Целинац у ком сам се родио и зивим, ти си погријесио.....