Od obećanog mosta u Čelincu nije ostalo ništa

Prije tri godine, u izbornoj godini, ozvaničen je početak izgradnje mosta u Čelincu, uz posjetu najviših predstavnika tadašnje SNSD vlasti. Od mosta danas nema ništa, a opozicija tvrdi da se čak planira odustati od gradnje.

Republika Srpska 15.09.2023 | 16:27
Od obećanog mosta u Čelincu nije ostalo ništa

Od pompezno najavljene izgradnje mosta ostali su samo stubovi. Nema naznaka ni da li će gradnja biti nastavljena ili će stubovi biti srušeni, a mještani kažu da je čak uklonjena i tabla na kojoj je pisalo ko je izvođač i kada je rok izgradnje. 

„Čak ni fotografija te table ne postoji nigdje što daje još jednu dozu sumnje na sav taj projekat koji treba da služi svima, a ako se koristi samo pred lokalne izbore kao što je sad bio slučaj, to znači da koristi samo jednoj interesnoj grupi“, kaže  Milko Branković, član Glavnog odbora Narodnog fronta Čelinac.

- Da li je izgradnja mosta namijenjena jednoj interesnoj grupi, koliko košta prijekat i ko je odgovoran za ovu građevinu, pokušao je da sazna,od načelnika Čelinca, narodni poslanik Željko Dubravac. Međutim, rečeno mu je samo da se radi o čišćenju i uređenju korita, a da je most posebna investicija.

„Ono što javnost čelinačka treba da zna koliko je sredstava uloženo zato što se radi o sredstvima građana RS i opštine Čelinac jer ovo su ostaci i najbolji pokazatelji vlasti SNSD ne samo na lokalnom nivou nego i na republičkom. Velika obećanja mali radovi laži i obećanja pred druge izbore“, ističe Željko Dubravac, narodni poslanik (NF).

Opozicija godinama upozorava na brojne projekte koji su ili nedovršeni ili propali, a u koje su utrošene narodne pare. Zato će iskoristiti sve pravne mehanizme da se svi pozovu na odgovornost. 

„Mora neko biti odgovoran za bačen narodni novac odgovaraju i mi ćemo upotrijebiti pravna sredstva kako bi smo one koji su izdavali dozvole ili ih nisu izdavali a potrošen je novac  tu je i načelnik i skupština opštine Čelinac i jp vode srpske svi oni u tom lancu imaju svoj dio odgovornosti“, ističe  Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta.

Izgradnja mosta počela je 1.novembra 2020.godine, a sredstva je obezbijedilo republičko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Koji je tačno iznos sredstva, zašto radovi stoje, i da li će biti nastavljeni pokušali smo da saznamo i od načelnika Čelinca Vlade Gligorića, međutim, nije htio da stane pred kameru BN TV.

(BN) Foto: BN

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Haha

15.09.2023 17:23

Niti šta rade, niti šta prave ali dobro lažu. Da zlo bude veće oni stalno pobjeđuju. Kako? Lako, zato što je ova bijedna tzv opozicija još crnja od ovih crnja.

ODGOVORITE
Name

Rajko

15.09.2023 19:05

Pa za godinu dana lokalni izbori bice opet obecanje

Name

disident

15.09.2023 18:48

U tom vašem Čelincu stvarno ima materijala i to baš dobro, samo nekako izmičete i policiji i novinarimaa!!

ODGOVORITE
Name

GRUJO

15.09.2023 19:32

Reko ja tebi Pašaliću,ministar poljoprivrede,nema od mosta ništa. A ti zapeo i zapjenio-obećao Dodo,bila Željka, usaglasio se Viško.E moj naivko. Sad im više netrebaš. A mještani-komšije sa posmijehom komentarišu,jest bio sila ministar,most pravio radi svoje kuće. E jest mustra,a sada manji od makovog zrna.

ODGOVORITE
Name

Ahaa

16.09.2023 17:24

Jel to onaj ministar Pašalić što je obećao kompletan krov na novom crkvenom objektu u zaseoku Miloševo pa slagao... 😁 😁 😁 😁

Name

CICO

15.09.2023 20:25

Sva sredstva su Preusmjerena za Izgradnju Aerodroma Trebinje, to je sada Prioritet.

ODGOVORITE
Name

Jovo

15.09.2023 21:49

Pitajte slugu Pašalića sto je to tako. On je dio čelinačke lopovske ekipe.

ODGOVORITE
Name

Ozna

16.09.2023 03:07

Po mojoj info izvodjac radova je napravio gresku nisu mu dobre kordinate razlicite visine na obje strane a malo bih most bio zasukan .Izgleda da su geometri dokacili se dzedove brlje

ODGOVORITE
Name

Iduce

16.09.2023 09:10

Godine bice novo obecanje posto su tada lokalni izbori a vi procijenite dali vas lazu ili govore istinu

ODGOVORITE
Name

ŠUPLJA PRIČA

16.09.2023 18:14

Ovi ništa drugo i neznaju nego da pljuju, šta je Čelinac bio prije par godina a kako danas izgleda, prošetajte malo pa onda komentarišite. A šta je Strško napravio za ovih 20. godina u Čelincu (ništa), samo prosipa demagogiju. Pašalić je bar čovjek stručan i obrazovan, nažalost takvi smetaju svima. A most će biti završen, vrijeme će pokazati.

ODGOVORITE
Name

Re:

17.09.2023 10:43

Sta je bio objasni, sjedim i gledam svaki dan, inkoprom napravio par zgrada, most finansirala Srbija, u ex Svili i Cajevcu iste plate radnicima ostale, osnovna skola uradjena za mandata ex predsednika Kuzmanovica, nisu cak ni kamen koji je postavljen na obali betoniran, sljunka na Zelencu i Kolovratu Vrbanja nanijela, ambrozija i ostale trave oko obale, par lokala istih radi, Celinac se ispraznio nema naroda, jos se nesto vrti dok je skolska godina u toku i nekada vikend, a pojedinci i iz opozicije i vladajućih vikendom i znaju da se pohase pa malo i da išamaraju ovo sirotinje, to nije Celinac u kom sam se rodio i zivim, ti si pogrijesio.....