Савјет министара данас о Закону о судовима БиХ

Савјет министара требао би данас да разматра Нацрт закона о судовима БиХ који је предложило Министарство правде.

Босна и Херцеговина 14.09.2023 | 07:46
Савјет министара данас о Закону о судовима БиХ

Пред министрима ће бити и приједлози одлука о именовању координатора и замјеника координатора БиХ за Инструмент претприступне помоћи /ИПА три/ за период 2023-2027. године, као и о истицању заставе ЕУ у министарствима, управним организацијама и другим тијелима Савјета министара.

Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ на дневни ред доставила је приједлог одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта "Набавка службених специјализованих возила за потребе ОБА" за период од 2024. до 2026. године и приједлог одлуке о одобравању вишегодишњег пројекта "Набавка и надоградња специјалне опреме за потребе ОБА БиХ" за исти период.

Приједлог одлуке о прихватању седмог повећања капитала БиХ у Развојној банци Савјета Европе /ЦЕБ/, чији је предлагач Министарство финансија и трезора, биће једна од тема предстојеће сједнице, најављено је на веб-страни Савјета министара.

Министарство финансија и трезора за дневни ред доставило је Споразум о финансирању Програма активности прекограничне сарадње БиХ-Србија за период 2021-2027. година између ЕУ и БиХ и Владе Србије.

Приједлог анекса Споразума о коначном располагању свим правима и обавезама на покретној имовини која ће и даље служити за потребе одбране /Добојски споразум/, чији је предлагач Министарство одбране, такође је једна од тачака дневног реда.

На сједници би требало да буде разматран и нацрт одлуке о ратификацији Уговора о финансирању између БиХ и Републике Српске и Европске инвестицијске банке /Пројект медицинског комплекса Бањалука/.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова у згради заједничких институција БиХ у Сарајеву. 

(Срна)  Фото:Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ре

14.09.2023 08:39

Не могу вјеровати они што требају да буду по затворима БиХ, да о том питању ријешавају тешку агонију несретног народа свих ових година са владајућима у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деутсцхланд

14.09.2023 08:51

Додику на ваља Босна,али ваља примати плату 10000 ЕУ,из Сарајева,за његове министре,који карактер, колико вредја нормалне људе,Бозе,кад це бити смењен,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправак

14.09.2023 11:10

Закон о Суду а не о судовима...велика је разлика и то је била једна од већих замјерки српске стране

ОДГОВОРИТЕ