Savjet ministara danas o Zakonu o sudovima BiH

Savjet ministara trebao bi danas da razmatra Nacrt zakona o sudovima BiH koji je predložilo Ministarstvo pravde.

Bosna i Hercegovina 14.09.2023 | 07:46
Savjet ministara danas o Zakonu o sudovima BiH

Pred ministrima će biti i prijedlozi odluka o imenovanju koordinatora i zamjenika koordinatora BiH za Instrument pretpristupne pomoći /IPA tri/ za period 2023-2027. godine, kao i o isticanju zastave EU u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Savjeta ministara.

Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH na dnevni red dostavila je prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka službenih specijalizovanih vozila za potrebe OBA" za period od 2024. do 2026. godine i prijedlog odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Nabavka i nadogradnja specijalne opreme za potrebe OBA BiH" za isti period.

Prijedlog odluke o prihvatanju sedmog povećanja kapitala BiH u Razvojnoj banci Savjeta Evrope /CEB/, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora, biće jedna od tema predstojeće sjednice, najavljeno je na veb-strani Savjeta ministara.

Ministarstvo finansija i trezora za dnevni red dostavilo je Sporazum o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje BiH-Srbija za period 2021-2027. godina između EU i BiH i Vlade Srbije.

Prijedlog aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane /Dobojski sporazum/, čiji je predlagač Ministarstvo odbrane, takođe je jedna od tačaka dnevnog reda.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske i Evropske investicijske banke /Projekt medicinskog kompleksa Banjaluka/.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu. 

(Srna)  Foto:N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

re

14.09.2023 08:39

Ne mogu vjerovati oni što trebaju da budu po zatvorima BiH, da o tom pitanju riješavaju tešku agoniju nesretnog naroda svih ovih godina sa vladajućima u BiH.

ODGOVORITE
Name

Deutschland

14.09.2023 08:51

Dodiku na valja Bosna,ali valja primati platu 10000 EU,iz Sarajeva,za njegove ministre,koji karakter, koliko vredja normalne ljude,Boze,kad ce biti smenjen,

ODGOVORITE
Name

Ispravak

14.09.2023 11:10

Zakon o Sudu a ne o sudovima...velika je razlika i to je bila jedna od većih zamjerki srpske strane

ODGOVORITE