Велике овације кошаркашима, Симанићу, Ђоковићу

- Више десетина хиљада навијача дочекало је вечерас испред Скупштине града кошаркаше Србије и најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Србија 12.09.2023 | 20:53
Велике овације кошаркашима, Симанићу, Ђоковићу

Кошаркаши су на шампионату света у Манили освојили сребрну медаљу, Ђоковић је подигао трофеј на УС Опену, укупно 24. грен слем, а на чувени "балкон" изашли су и баскеташи Србије, који су недавно пети пут узастопно освојили титулу првака Европе.

Овације навијача добио је Бориша Симанић, који је у Манили после утакмице са Јужним Суданом имао тешку операцију и остао без бубрега, али је смогао снаге и изашао на "балкон".

"Лепо вас је видети, почаствовани смо, питам се да ли смо стварно заслужили да дођете у овако великом броју. Осетили смо вашу подршку у Манили. Живела Србија", обратио се селектор Светислав Пешић навијачима.

Алекса Аврамович дочекан је скандирањем:"МВП, МВП".

"Била је част представљати Србију. Хвала вам од срца, свиле вас волимо. Бориша нас је ујединио. Дао је Србији више од свих нас заједно. Живела Србија", рекао је Аврамовић.

Ђоковић је директно из Њујорка стигао на "балкон", носио је мајицу кошаркашке репрезентације, а донео је и шампионски трофеј УС Опена.

Није могао да сакрије емоције, заплакао је и кроз сузе рекао:

"Хвала вам што сте дошли у овом броју. Волим вас, ретки су тренуци кад се остаје без речи, а ово је тај. Честитам баскеташима, кошаркашима и хвала им што смо заједно вечерас. Ово је остварење дечачког сна, као клинац сам био ту, испод, славио медаље. Ово је нестварно, био сам овде већ нелолико пута, али овај осећај је неороцењив и никад се више неће десити"

Стојим поред великих шампиона и пре свега великих људи, додао је Новак.

"Осетио сам њихово заједништбо, Бориша је херој нације и заслужије да му сви скандирамо", рекао је Новек и започео скандирање: "Бориша, Бориша". На свету ниједна нација нема овај дух који ми имамо. Живела Србија", завршио је Ђоковић.

(Тањуг) Фото: Принтсцреен Видео Плус 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СТАТИСТИЦАР

12.09.2023 21:12

ХВАЛА СПОРТИСТИМА,ХВАЛА СРБИЈИ СТО ИМ ЈЕ ИБЕЗБЈЕДИЛА ОВАКО ВЕЛИЦАНСТВЕН ДОЦЕК,ОВО ЈЕ СРБИЈА БАС ПОНОС.ДОК СЕ ПИ БИСНИ СВАДЈАМО ОКО ГЛYПОСТИ И ВУЦЕМО СВА ТРИ НАРОДА У СУНОВРАТ,СА ЛИ СУ СЕ ПОЛУТИЦАРИ ВЕЦЕРАС МАКАР МАЛО ПОСТИДИЛИ ,СТА СУ УРАДИЛИ СА ОВИМ ПРОСТОРОМ.СВЕ СУ ДЕГРАДИРАЛИ И УНИСТИЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

те

13.09.2023 00:44

Чему толике овулације за друго место.

Name

Тања

12.09.2023 21:17

Срце ми је као кућа! Браво момци! Прије свега добри људи, а онда свјетски спортисти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусанка

12.09.2023 23:08

Зивиели наси велики нама драги момци висте понос српског народа волимо вас зивела србија зивела република српска вама свима зелимо срецу у будуцем такмицењу и кад не успете мисмо уз вас

Name

Ортхy

12.09.2023 21:23

Живела Србија, живели наши момци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Понос

13.09.2023 06:57

Бравооооо!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

13.09.2023 07:33

Свака част, Нолету и кошаркашима, честитке! У ова тужна и суморна времена, бар нам викенд могу спортисти својим успјесима уљепшати и измамити осмјех на лице. Никола Јокић, никад више ни једну вијест прочитати нећу, а редовно сам га пратио у НБА, радовао се његовим успјесима, рекордима, прстену, титули, МВП наградама. Па зар је Денвер, коњи у Сомбору, наступ Цеце, битнији и важнији од наступа за дрес репрезентације на свјетском првенству. Срам да га буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дриугаувугла

13.09.2023 07:52

Свака цаст свим овим спортистима који представљају своју земљу на велицанствен нацин .Зиви и здрави били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А РС

13.09.2023 20:17

...нико да изусти? Срамота! Хајде што су у Бг заборавили РСК али што РС?

ОДГОВОРИТЕ