Velike ovacije košarkašima, Simaniću, Đokoviću

- Više desetina hiljada navijača dočekalo je večeras ispred Skupštine grada košarkaše Srbije i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Srbija 12.09.2023 | 20:53
Velike ovacije košarkašima, Simaniću, Đokoviću

Košarkaši su na šampionatu sveta u Manili osvojili srebrnu medalju, Đoković je podigao trofej na US Openu, ukupno 24. gren slem, a na čuveni "balkon" izašli su i basketaši Srbije, koji su nedavno peti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope.

Ovacije navijača dobio je Boriša Simanić, koji je u Manili posle utakmice sa Južnim Sudanom imao tešku operaciju i ostao bez bubrega, ali je smogao snage i izašao na "balkon".

"Lepo vas je videti, počastvovani smo, pitam se da li smo stvarno zaslužili da dođete u ovako velikom broju. Osetili smo vašu podršku u Manili. Živela Srbija", obratio se selektor Svetislav Pešić navijačima.

Aleksa Avramovič dočekan je skandiranjem:"MVP, MVP".

"Bila je čast predstavljati Srbiju. Hvala vam od srca, svile vas volimo. Boriša nas je ujedinio. Dao je Srbiji više od svih nas zajedno. Živela Srbija", rekao je Avramović.

Đoković je direktno iz Njujorka stigao na "balkon", nosio je majicu košarkaške reprezentacije, a doneo je i šampionski trofej US Opena.

Nije mogao da sakrije emocije, zaplakao je i kroz suze rekao:

"Hvala vam što ste došli u ovom broju. Volim vas, retki su trenuci kad se ostaje bez reči, a ovo je taj. Čestitam basketašima, košarkašima i hvala im što smo zajedno večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna, kao klinac sam bio tu, ispod, slavio medalje. Ovo je nestvarno, bio sam ovde već neloliko puta, ali ovaj osećaj je neorocenjiv i nikad se više neće desiti"

Stojim pored velikih šampiona i pre svega velikih ljudi, dodao je Novak.

"Osetio sam njihovo zajedništbo, Boriša je heroj nacije i zaslužije da mu svi skandiramo", rekao je Novek i započeo skandiranje: "Boriša, Boriša". Na svetu nijedna nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija", završio je Đoković.

(Tanjug) Foto: Printscreen Video Plus 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

STATISTICAR

12.09.2023 21:12

HVALA SPORTISTIMA,HVALA SRBIJI STO IM JE IBEZBJEDILA OVAKO VELICANSTVEN DOCEK,OVO JE SRBIJA BAS PONOS.DOK SE PI BISNI SVADJAMO OKO GLYPOSTI I VUCEMO SVA TRI NARODA U SUNOVRAT,SA LI SU SE POLUTICARI VECERAS MAKAR MALO POSTIDILI ,STA SU URADILI SA OVIM PROSTOROM.SVE SU DEGRADIRALI I UNISTILI.

ODGOVORITE
Name

te

13.09.2023 00:44

Čemu tolike ovulacije za drugo mesto.

Name

Tanja

12.09.2023 21:17

Srce mi je kao kuća! Bravo momci! Prije svega dobri ljudi, a onda svjetski sportisti!

ODGOVORITE
Name

Dusanka

12.09.2023 23:08

Zivieli nasi veliki nama dragi momci viste ponos srpskog naroda volimo vas zivela srbija zivela republika srpska vama svima zelimo srecu u buducem takmicenju i kad ne uspete mismo uz vas

Name

Orthy

12.09.2023 21:23

Živela Srbija, živeli naši momci!

ODGOVORITE
Name

Ponos

13.09.2023 06:57

Bravooooo!!!!

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin

13.09.2023 07:33

Svaka čast, Noletu i košarkašima, čestitke! U ova tužna i sumorna vremena, bar nam vikend mogu sportisti svojim uspjesima uljepšati i izmamiti osmjeh na lice. Nikola Jokić, nikad više ni jednu vijest pročitati neću, a redovno sam ga pratio u NBA, radovao se njegovim uspjesima, rekordima, prstenu, tituli, MVP nagradama. Pa zar je Denver, konji u Somboru, nastup Cece, bitniji i važniji od nastupa za dres reprezentacije na svjetskom prvenstvu. Sram da ga bude.

ODGOVORITE
Name

Driugauvugla

13.09.2023 07:52

Svaka cast svim ovim sportistima koji predstavljaju svoju zemlju na velicanstven nacin .Zivi i zdravi bili!

ODGOVORITE
Name

A RS

13.09.2023 20:17

...niko da izusti? Sramota! Hajde što su u Bg zaboravili RSK ali što RS?

ODGOVORITE