Моззарт као 12. играч – наставља се подршка фудбалским клубовима широм земље

Донације стигле у ОФК Раван Међеђа код Козарске Дубице и ФК Пролетер из Теслића

Република Српска 12.09.2023 | 17:27
Моззарт као 12. играч – наставља се подршка фудбалским клубовима широм земље

Подршка спортским колективима на свим нивоима се наставља. Компанија Моззарт кроз низ донација пружа помоћ клубовима од најнижих лига до елитних рангова. Овога пута новом гарнитуром дресова обрадовала је фудбалере Равни из Међеђе код Козарске Дубице, док је ФК Пролетер из Теслића добио два сета мрежа за голове.

ОФК Раван деценијама је играо у Другој лиги РС и изнедрио је много добрих играча који су наступали у Првој лиги, а клуб улаже напоре да што прије поново оформи омладинске селекције.

“Имамо тридесетак чланова у сениорској селекцији, која је прошле године била трећа у Подручној лиги Приједор и то са најмлађим тимом, па су амбиције порасле и желимо пласман у Регионалну лигу РС Запад. Такође, циљ нам је да опет покренемо школу фудбала јер постоји велико интересовање међу омладином у нашем крају. Надамо се да ће фудбалска породица расти из године у годину, а захвални смо компанији Моззарт што нам пружа подршку на том путу”, нагласио је Марко Поповић, в.д. предсједника клуба.

У Теслићу је сасвим другачија прича јер ФК Пролетер има око 120 чланова у свим узрасним категоријама – од млађих пионира до сениорског тима који је прошле године обукао Моззарт дресове. Највећи успјех постигнут је прије 15 година када је освојено друго мјесто у Првој лиги РС.

“Сениори тренутно заузимају осмо мјесто у Другој лиги РС, а у плану је пласман у виши ранг. Веома нам је значајно што на том путу имамо подршку компаније Моззарт која се показала као наш 12. играч и већ други пут нам је упутила донацију”, истакао је Раде Поповић, члан УО ФК Пролетер Теслић.

(ПР) Фото: ПР