Mozzart kao 12. igrač – nastavlja se podrška fudbalskim klubovima širom zemlje

Donacije stigle u OFK Ravan Međeđa kod Kozarske Dubice i FK Proleter iz Teslića

Republika Srpska 12.09.2023 | 17:27
Mozzart kao 12. igrač – nastavlja se podrška fudbalskim klubovima širom zemlje

Podrška sportskim kolektivima na svim nivoima se nastavlja. Kompanija Mozzart kroz niz donacija pruža pomoć klubovima od najnižih liga do elitnih rangova. Ovoga puta novom garniturom dresova obradovala je fudbalere Ravni iz Međeđe kod Kozarske Dubice, dok je FK Proleter iz Teslića dobio dva seta mreža za golove.

OFK Ravan decenijama je igrao u Drugoj ligi RS i iznedrio je mnogo dobrih igrača koji su nastupali u Prvoj ligi, a klub ulaže napore da što prije ponovo oformi omladinske selekcije.

“Imamo tridesetak članova u seniorskoj selekciji, koja je prošle godine bila treća u Područnoj ligi Prijedor i to sa najmlađim timom, pa su ambicije porasle i želimo plasman u Regionalnu ligu RS Zapad. Takođe, cilj nam je da opet pokrenemo školu fudbala jer postoji veliko interesovanje među omladinom u našem kraju. Nadamo se da će fudbalska porodica rasti iz godine u godinu, a zahvalni smo kompaniji Mozzart što nam pruža podršku na tom putu”, naglasio je Marko Popović, v.d. predsjednika kluba.

U Tesliću je sasvim drugačija priča jer FK Proleter ima oko 120 članova u svim uzrasnim kategorijama – od mlađih pionira do seniorskog tima koji je prošle godine obukao Mozzart dresove. Najveći uspjeh postignut je prije 15 godina kada je osvojeno drugo mjesto u Prvoj ligi RS.

“Seniori trenutno zauzimaju osmo mjesto u Drugoj ligi RS, a u planu je plasman u viši rang. Veoma nam je značajno što na tom putu imamo podršku kompanije Mozzart koja se pokazala kao naš 12. igrač i već drugi put nam je uputila donaciju”, istakao je Rade Popović, član UO FK Proleter Teslić.

(PR) Foto: PR