Бордел у Грацу тражи "тестера девојака"!?

“Запошљавамо!!! ‘Пробавач дјевојака‘ – пријави се сада”, гласи оглас исписан великим словима на плакату на великој раскрсници на главној саобраћајниции у аустријском Грацу којим је бордел “Маxимус” изазвао бурне реакције.

Занимљивости 12.09.2023 | 15:45
Бордел у Грацу тражи "тестера девојака"!?

На плакат који оглашава посао за “мäдцхентестера”, односно некога чији би посао био да тестира услуге проститутки, одмах је реагирала и аустријска министарка интеграције и обитељи Сусанне Рааб.

“Кад ово читам, окреће ми се у желуцу.” Плакат је назвала “невјероватно одвратним, мизогиним и нехуманим”.

“Приказивање жена и дјевојака као робе која се може ‘тестирати‘ велича насиље и опасно је”, напоменула је и није једина која тако мисли.

 

Савјетница за једнакост жена из Граца, Хајке Бекхит, осудила је оглас као “дубоко нехуман и одвратан”. Изненађена је “како се данас неко још усуђује лијепити сексистичке плакате”.

Власник бордела, међутим, стоји иза свог плаката. Објаснио је како његова потрага није оно на што сви мисле.

“То нема никакве везе с провјеравањем сексуалне подобности или способности дјевојака, већ их припрема “психолошки за овај тежак – вјероватно ‘најтежи‘ посао на свијету. Сиромаштво, бесперспективност или бијег из стране земље не би требали бити разлог за окретање проституцији.”

“Требамо некога ко би психолошки процјењивао и припремао сексуалне раднице”, казао је Рене Волингер, и додао да се на оглас досад јавило више стотина кандидата.

Оглас би ускоро требао бити уклоњен јер је, како појашњава Бекхит, оглашавање бордела генерално забрањено у Штајерској.

Градоначелница Граца, Елке Кахр казала је како је пријавила случај полицији, а плакат је у међувремену зашаран, преноси Јутарњи.хр.

(независне)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ал'

13.09.2023 15:28

Жене могу ниско пасти, то је једно чудо.

ОДГОВОРИТЕ