Bordel u Gracu traži "testera devojaka"!?

“Zapošljavamo!!! ‘Probavač djevojaka‘ – prijavi se sada”, glasi oglas ispisan velikim slovima na plakatu na velikoj raskrsnici na glavnoj saobraćajnicii u austrijskom Gracu kojim je bordel “Maximus” izazvao burne reakcije.

Zanimljivosti 12.09.2023 | 15:45
Bordel u Gracu traži "testera devojaka"!?

Na plakat koji oglašava posao za “mädchentestera”, odnosno nekoga čiji bi posao bio da testira usluge prostitutki, odmah je reagirala i austrijska ministarka integracije i obitelji Susanne Raab.

“Kad ovo čitam, okreće mi se u želucu.” Plakat je nazvala “nevjerovatno odvratnim, mizoginim i nehumanim”.

“Prikazivanje žena i djevojaka kao robe koja se može ‘testirati‘ veliča nasilje i opasno je”, napomenula je i nije jedina koja tako misli.

 

Savjetnica za jednakost žena iz Graca, Hajke Bekhit, osudila je oglas kao “duboko nehuman i odvratan”. Iznenađena je “kako se danas neko još usuđuje lijepiti seksističke plakate”.

Vlasnik bordela, međutim, stoji iza svog plakata. Objasnio je kako njegova potraga nije ono na što svi misle.

“To nema nikakve veze s provjeravanjem seksualne podobnosti ili sposobnosti djevojaka, već ih priprema “psihološki za ovaj težak – vjerovatno ‘najteži‘ posao na svijetu. Siromaštvo, besperspektivnost ili bijeg iz strane zemlje ne bi trebali biti razlog za okretanje prostituciji.”

“Trebamo nekoga ko bi psihološki procjenjivao i pripremao seksualne radnice”, kazao je Rene Volinger, i dodao da se na oglas dosad javilo više stotina kandidata.

Oglas bi uskoro trebao biti uklonjen jer je, kako pojašnjava Bekhit, oglašavanje bordela generalno zabranjeno u Štajerskoj.

Gradonačelnica Graca, Elke Kahr kazala je kako je prijavila slučaj policiji, a plakat je u međuvremenu zašaran, prenosi Jutarnji.hr.

(nezavisne)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Al'

13.09.2023 15:28

Žene mogu nisko pasti, to je jedno čudo.

ODGOVORITE