Деминери огорчени због самовоље Новитовића

"Деминерима и осталим запосленим радницима у Деминерским тимовима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске је усменом наредбом в. д.директора Милана Новитовића онемогућен рад на њиховим радним задацима у Минским пољима тј .у већ отвореним радним задацима у Деминерским радилиштима на којима су радили послове деминирања до другог дијела Годишњег одмора", саопштено је из Синдикалне организације РУЦЗ РС и Деминера.

Република Српска 12.09.2023 | 13:15
Деминери огорчени због самовоље Новитовића

"Након повратка са годишњег одмора 14.08.2023. саопштена нам је усмена наредба в.д.директора преко помоћника за Деминирање да се неће радити послови Деминирања, без икакве писмене одлуке зашто и докад то траје?", питају се Деминери.

"Ево скоро већ пун мјесец дана траје ово малтретирање ових ,,Хероја у миру " и редом Бораца 1. Категорије од стране горе наведеног в.д.директора. Молимо све јавне личности и људе из Врха власти,п рије свега предсједника Републике и Предсједника Владе Републике Српске, да стану на пут овој тиранији и понижавању ових људи, јер стрпљења више немамо, а бахатост и неразумни поступци оваквог типа се већ одражавају на свеукупну безбиједност становништва Српске и БиХ", истиче се у саопштењу.

Док нас присилно држи по регионалним сједиштима управе и недозвољава нормалан наставак рада у Минским пољима, у Добоју је наводе и пре два дана у насељу Миљковац од експлозије заостале мине теже рањен један човјек.

"Нажалост ако се с овом блокадом нашег рада даље настави само можемо очекивати још жртава овог зла које Деминери уклањају својим радом. Сву јавност обавјештавамо да подигне свој глас против оваквог незаконитог понашања и малтретирања ових људи од стране бахатог појединца који је нажалост у в.д.мандату преко пуно 4 године и самим тим је и злоупотреба овог института в.д. јасно видљива на овом примјеру и под хитно је треба укинути или досљедно спроводити у складу са законом,а ако је закон лош и непрецизан и њега мијењати и дорадити", истиче се у саопштењу.

(БН) Фото:Архив

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Новитовиц

12.09.2023 13:25

Подрска за Милана Новитовица. Цовјека који је свима помогао које је срео. Радник РУЦЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.09.2023 14:58

Мајмуне, није његов посао да "помаже људима" већ да ради свој посао.

Name

Кекец

12.09.2023 15:22

Значи секта. Није вам ЦЗ приватна фирма да радите шта хоћете. Разумијем те мораш оправдати страначки добијено радно мјесто.

Name

Ре

12.09.2023 16:42

Јел то онај из стевандицеве странке? Странке папака.

Name

Кекец

12.09.2023 15:23

Стоп тиранији и приватизацији Републике Српске

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деминер

12.09.2023 16:46

Мора човек да намакне паре за плате онима које је по страначкој линији запослио на одређено време, а није обезбедио додатне паре за плате....

Name

Светислав

12.09.2023 15:47

П О Л И Т И К А, није математика...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТЕШКА ЛОПИНА

12.09.2023 18:00

Овај мора назад одакле је дошао, одатле је протјеран. То је околина Чачка. Лопина, чега се год дохватио уништио је. Зар ми немамо кадрова у Републици Српској да воде наше институције, но морамо ангажовати овакве пробисвијете каш што је Новитовић? Страшно, питајте га како је радио у министарству спорта колико је лове мазнуо и био осђен због тога? Смјените га одмах, купите му аутобуску карту у једном смјеру без повратка. Може доћи понекада само у госте на један дан. Назад у своје село! Релни свијет шаље ти ову поруку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Далибор

12.09.2023 20:36

Само дерат багру , показали су се за короне