Demineri ogorčeni zbog samovolje Novitovića

"Deminerima i ostalim zaposlenim radnicima u Deminerskim timovima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske je usmenom naredbom v. d.direktora Milana Novitovića onemogućen rad na njihovim radnim zadacima u Minskim poljima tj .u već otvorenim radnim zadacima u Deminerskim radilištima na kojima su radili poslove deminiranja do drugog dijela Godišnjeg odmora", saopšteno je iz Sindikalne organizacije RUCZ RS i Deminera.

Republika Srpska 12.09.2023 | 13:15
Demineri ogorčeni zbog samovolje Novitovića

"Nakon povratka sa godišnjeg odmora 14.08.2023. saopštena nam je usmena naredba v.d.direktora preko pomoćnika za Deminiranje da se neće raditi poslovi Deminiranja, bez ikakve pismene odluke zašto i dokad to traje?", pitaju se Demineri.

"Evo skoro već pun mjesec dana traje ovo maltretiranje ovih ,,Heroja u miru " i redom Boraca 1. Kategorije od strane gore navedenog v.d.direktora. Molimo sve javne ličnosti i ljude iz Vrha vlasti,p rije svega predsjednika Republike i Predsjednika Vlade Republike Srpske, da stanu na put ovoj tiraniji i ponižavanju ovih ljudi, jer strpljenja više nemamo, a bahatost i nerazumni postupci ovakvog tipa se već odražavaju na sveukupnu bezbijednost stanovništva Srpske i BiH", ističe se u saopštenju.

Dok nas prisilno drži po regionalnim sjedištima uprave i nedozvoljava normalan nastavak rada u Minskim poljima, u Doboju je navode i pre dva dana u naselju Miljkovac od eksplozije zaostale mine teže ranjen jedan čovjek.

"Nažalost ako se s ovom blokadom našeg rada dalje nastavi samo možemo očekivati još žrtava ovog zla koje Demineri uklanjaju svojim radom. Svu javnost obavještavamo da podigne svoj glas protiv ovakvog nezakonitog ponašanja i maltretiranja ovih ljudi od strane bahatog pojedinca koji je nažalost u v.d.mandatu preko puno 4 godine i samim tim je i zloupotreba ovog instituta v.d. jasno vidljiva na ovom primjeru i pod hitno je treba ukinuti ili dosljedno sprovoditi u skladu sa zakonom,a ako je zakon loš i neprecizan i njega mijenjati i doraditi", ističe se u saopštenju.

(BN) Foto:Arhiv

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Novitovic

12.09.2023 13:25

Podrska za Milana Novitovica. Covjeka koji je svima pomogao koje je sreo. Radnik RUCZ

ODGOVORITE
Name

Re

12.09.2023 14:58

Majmune, nije njegov posao da "pomaže ljudima" već da radi svoj posao.

Name

Kekec

12.09.2023 15:22

Znači sekta. Nije vam CZ privatna firma da radite šta hoćete. Razumijem te moraš opravdati stranački dobijeno radno mjesto.

Name

Re

12.09.2023 16:42

Jel to onaj iz stevandiceve stranke? Stranke papaka.

Name

Kekec

12.09.2023 15:23

Stop tiraniji i privatizaciji Republike Srpske

ODGOVORITE
Name

Деминер

12.09.2023 16:46

Мора човек да намакне паре за плате онима које је по страначкој линији запослио на одређено време, а није обезбедио додатне паре за плате....

Name

Svetislav

12.09.2023 15:47

P O L I T I K A, nije matematika...

ODGOVORITE
Name

TEŠKA LOPINA

12.09.2023 18:00

Ovaj mora nazad odakle je došao, odatle je protjeran. To je okolina Čačka. Lopina, čega se god dohvatio uništio je. Zar mi nemamo kadrova u Republici Srpskoj da vode naše institucije, no moramo angažovati ovakve probisvijete kaš što je Novitović? Strašno, pitajte ga kako je radio u ministarstvu sporta koliko je love maznuo i bio osđen zbog toga? Smjenite ga odmah, kupite mu autobusku kartu u jednom smjeru bez povratka. Može doći ponekada samo u goste na jedan dan. Nazad u svoje selo! Relni svijet šalje ti ovu poruku.

ODGOVORITE
Name

Dalibor

12.09.2023 20:36

Samo derat bagru , pokazali su se za korone