Несрећа у БЛ: Радник пао са 5 метара висине

Радник М. К. Задобио је тешке повреде када је током викенда пао са зграду у изградњи.

Република Српска 11.09.2023 | 12:06
Несрећа у БЛ: Радник пао са 5 метара висине

У ПУ Бањалука су рекли да им је у суботу око 16.15 пријављено да је у улици Милана Карановића, у Бањалуци, са зграде у изградњи, са висине од око пет метара пао радник М.К. из Бањалуке.

Радник М.К. је возилом Службе хитне медицинске помоћи превезен на Универзитетско – клинички центар Републике Српске.

– На лицу мјеста наведеног догађаја извршен је увиђај. Обавјештен је Републички инспектор заштите на раду, који је изашао на лице мјеста и предузео мјере и радње из своје надлежности. О свему је обавјештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалуука – рекли су у ПУ Бањалука.

(БН)  Фото:Мондо/Архив

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дзо

11.09.2023 12:23

Гину Турци а гину и наси. Забранити рад суботом и недељом да сви не изгинемо и овако нас мало има. Бојим се да Тајкуни иду до задњег радника који им доноси приходе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

11.09.2023 21:57

Аха,знаци несреце се не десавају радним данима,само викендом.Е пајсеру један...

Name

Цастле

11.09.2023 13:46

Одмах да се испита колико је дуго радио човјек, под којим условима, да ли је имао ХТЗ опрему и сва заштитна средства. Могао би мало и послодавац на испитивање!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган.ст

11.09.2023 15:19

Гарантовано је радио за подизвојаца ...стара сема..пријављен је два дана прије несреће званично за подизводјаца...Ито послодавци раде константно...има званично фирму..оснује другу и сам себи је подизводјац радова..у случају несреће или инспекције није крив...ако се деси несрећа радника пријављу на своју подизводјацку фирму која нема свој капитал...стара сема галенса..Бојана галица из Зворника...нека Казе како је погинуло покојни билка из локања...тако це се завршити и овде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјевинац

11.09.2023 18:57

Градјевина и сви грађевински радови су дотакли дно дна! На 99% градилишта нема обавезне заштитне ограде! Радници нису пријављени! Кад се повреди одмах се риктају папири,везе,штеле и остале перипетије како би радник био крив! Радници су максимално искориштени и понижени од већине послодаваца!(Такозваних газда)!!! Гинуће овај народ и даље све док се не опамети!!!