Nesreća u BL: Radnik pao sa 5 metara visine

Radnik M. K. Zadobio je teške povrede kada je tokom vikenda pao sa zgradu u izgradnji.

Republika Srpska 11.09.2023 | 12:06
Nesreća u BL: Radnik pao sa 5 metara visine

U PU Banjaluka su rekli da im je u subotu oko 16.15 prijavljeno da je u ulici Milana Karanovića, u Banjaluci, sa zgrade u izgradnji, sa visine od oko pet metara pao radnik M.K. iz Banjaluke.

Radnik M.K. je vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen na Univerzitetsko – klinički centar Republike Srpske.

– Na licu mjesta navedenog događaja izvršen je uviđaj. Obavješten je Republički inspektor zaštite na radu, koji je izašao na lice mjesta i preduzeo mjere i radnje iz svoje nadležnosti. O svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluuka – rekli su u PU Banjaluka.

(BN)  Foto:Mondo/Arhiv

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dzo

11.09.2023 12:23

Ginu Turci a ginu i nasi. Zabraniti rad subotom i nedeljom da svi ne izginemo i ovako nas malo ima. Bojim se da Tajkuni idu do zadnjeg radnika koji im donosi prihode.

ODGOVORITE
Name

Micko

11.09.2023 21:57

Aha,znaci nesrece se ne desavaju radnim danima,samo vikendom.E pajseru jedan...

Name

Castle

11.09.2023 13:46

Odmah da se ispita koliko je dugo radio čovjek, pod kojim uslovima, da li je imao HTZ opremu i sva zaštitna sredstva. Mogao bi malo i poslodavac na ispitivanje!!!!

ODGOVORITE
Name

Dragan.st

11.09.2023 15:19

Garantovano je radio za podizvojaca ...stara sema..prijavljen je dva dana prije nesreće zvanično za podizvodjaca...Ito poslodavci rade konstantno...ima zvanično firmu..osnuje drugu i sam sebi je podizvodjac radova..u slučaju nesreće ili inspekcije nije kriv...ako se desi nesreća radnika prijavlju na svoju podizvodjacku firmu koja nema svoj kapital...stara sema galensa..Bojana galica iz Zvornika...neka Kaze kako je poginulo pokojni bilka iz lokanja...tako ce se završiti i ovde

ODGOVORITE
Name

Gradjevinac

11.09.2023 18:57

Gradjevina i svi građevinski radovi su dotakli dno dna! Na 99% gradilišta nema obavezne zaštitne ograde! Radnici nisu prijavljeni! Kad se povredi odmah se riktaju papiri,veze,štele i ostale peripetije kako bi radnik bio kriv! Radnici su maksimalno iskorišteni i poniženi od većine poslodavaca!(Takozvanih gazda)!!! Ginuće ovaj narod i dalje sve dok se ne opameti!!!