Бањалука: Коме смета ФК „Слобода“ из Пискавице

Након што су пропали СНСД-ови покушаји смјене руководства „Слободе“, из тог локалног клуба тврде да су моћници из ове странке су уложили огромна новчана средстава како би угасили „Слободу“ која ове године прославља 50 година постојања.

Република Српска 10.09.2023 | 20:39
Бањалука: Коме смета ФК „Слобода“ из Пискавице

Шта је све спреман СНСД учинити како би под своју контролу ставио све сегменте друштва показао је и примјер Фудбалског клуба „Слобода“ из бањалучке Пискавице, ( четврта подручне лига Републике Српске) који се нашао на удару СНСД-а након што није успјела намјера инсталирања страначки подобних на чело клуба.

Након што су пропали СНСД-ови покушаји смјене руководства „Слободе“,  из тог локалног клуба тврде да су моћници из ове странке су уложили огромна новчана средстава како би угасили „Слободу“ која ове године прославља 50 година постојања.

У ту сврху је, како наводе, експресно основан Фудбалски клуб „Пискавица“, који је понудио значајан новац играчима „Слободе“ да напусте овог четворолигаша и пређу у тек основани фудбалски клуб. На тај начин се ФК Слобода на почетку сезоне нашао у немогућој ситуацији и након 50 година рада и постојања неће бити у стању да настави сезону.

Треба напоменути да новоосновани ФК „Пискавица“ нема спортске терене и просторије, а да ће утакмице играти на стадиону који им на кориштење уступа ФК „Лауш“.  Тако ће љубитељи фудбала из Пискавице, умјесто да гледају фудбалске утакмице у свом мјесту, од ове године морати путовати 30 километара до стадиона у бањалучком насељу Лауш.

Предсједник ФК „Слобода“ Зоран Зрнић каже да је жалосна чињеница да неко хоће да угаси клуб који има овако дугу традицију и који је понос становника овог краја.

„У току је израда монографије која обухвата протеклих 50 година рада ФК „Слобода“. Кроз овај клуб је су прошле многе генерације. Ми Пискавичани смо на овај клуб гледали као на наш понос и у најтежим временима смо успијевали опстати захваљујући пожртвованости и љубави према клубу“, истакао је Зрнић.

Он каже да је жалосно да је неко спреман уништити ФК Слободу само како би се доказало да све што није под контролом СНСД мора да пропадне.

„Прво су покушали на све начине да преузму „Слободу“ тако што би на њено чело инсталирали људе блиске СНСД,  али им то на органима нашег клуба није успјело. Они једноставно хоће да контролишу апсолутно све, а да све остало униште. Када се овакве ствари раде у четвртој подручној лиги у фудбалу можете замислити шта се онда дешава на другим мјестима“, наводи Зрнић.

Он каже да је очигледно да је ФК „Пискавица“ основан са циљем уништења Слободе.

„Упитано је да ли је документација за оснивање новог клуба валидна и да ли су испоштоване све процедуре. Крајња намјера им је да униште „Слободу“ и да се онда докопају имовине клуба“, каже Зрнић.

Он наводи и то да је СНСД успио инсталирати своје људе у Савјет мјесне заједнице Пискавица и да се на гашењу ФК Слобода.

„Умјесто да се боре да Пискавица сачува клуб који има традицију дугу 50 година и по којем је препознатљива употно се ради на његовом уништавању", истиче Зрнић.

Он је поручио да је ФК „Слобода“ преживио многе тешке тренутке и изразио наду да ће бити довољно разумних људи који ће спријечити да ФК Слобода буде уништена зарад неких ситних страначких интереса.

(БН) Фото: Уступљена фотографија

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Расо

10.09.2023 21:41

Мора да су намирисали да испод стадиона има руде, или да це аутопут Ламовита-Герзово ици преко терена...😂😂😂

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

10.09.2023 22:49

То је невиђена срамота да се уништава клуб Слобода против које сам играо пре 33 године.Нешто невиђено и за сваку осуду

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

11.09.2023 02:16

То су низеразредни цланови странке (вјероватно са тога дјела територије) Нигдје висе нема цистог кеса за узети Потребно им је несто у ста це град и дрзава улагати а они онда одатле извлацити за себе За то су најбољи спортски клубови Нема ту неких великих пара али казем то су низеразредни цланови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

11.09.2023 05:55

А полако СТРПИТЕ СЕ МАЛО све буде и прође! Жалосно је што су то све комшије и фамелије из оба клуба! Сад се гледају попријеко!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика бн

11.09.2023 07:56

Све што више уништиш све више вредиш. То је парола које се држе наши политичари који су на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

11.09.2023 08:46

Снсд мора све преузети, може те питати локалног Снсд Шибаревића ,он неда ником кости и уређивати око борачког споменика ,само да се покаже ,јер већег капацитета за нешто друго и нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласати

11.09.2023 09:46

,,,,Само за Дидика и СНСД да нам буде боље,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКАЖ

11.09.2023 14:38

ОД ДОБРОТЕ ПОЦРКАСМО!!??!!??

Name

Ненад

11.09.2023 11:10

Па када су нам укинули Слободу да мислимо и говоримо сто је проблем да укину и ту Слободу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФЦ Фреедом

11.09.2023 12:34

Слобода несмета никоме,али смета господин Зрниц.Који је покрао из клуба 20 хиљада марака.Распитајте се мало новинари ко је он и шта је радио још за вријеме рата.Обични ратни дезертер који је крао и пљацкао свој народ па ево наставио и дан данас то да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леми

11.09.2023 13:36

Корумпирани пресједник фк Слобода Пискавица није хтјео отици са функције играци сами плацали све нису хтјели да играју за Слободу док је он пресједник И у Том слуцају морао настати Нови клуб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пискавица

11.09.2023 17:49

Срам те било Зоране Зрницу.Докле иду твоке лази и манипулације?Једини разлог гасења Офк Слобода си ти лицно,25 играца је иступило из екипе због тебе,твоје самовоље и лоповлука.Највеци непријстељ клуба си управо ти.Ти Зоране волис клуб само онолико колико има пара у њему.Кад прицас о документацији,сто мајсторе не показес јавно документацију и изводе из банке јавно као сто објављијес слике које теби одговарају.Мислим да је Офк Слобода једини клуб гдје је предсјеик клуба,предсједник скупстине ,предсјеник У О ,секретар,благајник један цовјек Зоран Зрниц незамјењиви.Има овдје и друга страна прице.И на крају нисам цлан СНСД-а,него СДС-а као и ти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДД

11.09.2023 18:01

Ствар је јасна ти се повуцес и клуб опет функционисе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знамо

11.09.2023 23:15

Знају мјестани Пискавице ста се стварно десавало,тако да се не зна ста је смјесније овај цланак и лази и манипулације неупуценима од дотицног или сам портал БН. Да сте прави новинари досли би у Пискавицу па се распитали ко је цовјек од кога узимате изјаве. Али вас то не занима битно је само да се спомиње Снсд у нецему гдје нема политике. Срам вас било

ОДГОВОРИТЕ