Banjaluka: Kome smeta FK „Sloboda“ iz Piskavice

Nakon što su propali SNSD-ovi pokušaji smjene rukovodstva „Slobode“, iz tog lokalnog kluba tvrde da su moćnici iz ove stranke su uložili ogromna novčana sredstava kako bi ugasili „Slobodu“ koja ove godine proslavlja 50 godina postojanja.

Republika Srpska 10.09.2023 | 20:39
Banjaluka: Kome smeta FK „Sloboda“ iz Piskavice

Šta je sve spreman SNSD učiniti kako bi pod svoju kontrolu stavio sve segmente društva pokazao je i primjer Fudbalskog kluba „Sloboda“ iz banjalučke Piskavice, ( četvrta područne liga Republike Srpske) koji se našao na udaru SNSD-a nakon što nije uspjela namjera instaliranja stranački podobnih na čelo kluba.

Nakon što su propali SNSD-ovi pokušaji smjene rukovodstva „Slobode“,  iz tog lokalnog kluba tvrde da su moćnici iz ove stranke su uložili ogromna novčana sredstava kako bi ugasili „Slobodu“ koja ove godine proslavlja 50 godina postojanja.

U tu svrhu je, kako navode, ekspresno osnovan Fudbalski klub „Piskavica“, koji je ponudio značajan novac igračima „Slobode“ da napuste ovog četvoroligaša i pređu u tek osnovani fudbalski klub. Na taj način se FK Sloboda na početku sezone našao u nemogućoj situaciji i nakon 50 godina rada i postojanja neće biti u stanju da nastavi sezonu.

Treba napomenuti da novoosnovani FK „Piskavica“ nema sportske terene i prostorije, a da će utakmice igrati na stadionu koji im na korištenje ustupa FK „Lauš“.  Tako će ljubitelji fudbala iz Piskavice, umjesto da gledaju fudbalske utakmice u svom mjestu, od ove godine morati putovati 30 kilometara do stadiona u banjalučkom naselju Lauš.

Predsjednik FK „Sloboda“ Zoran Zrnić kaže da je žalosna činjenica da neko hoće da ugasi klub koji ima ovako dugu tradiciju i koji je ponos stanovnika ovog kraja.

„U toku je izrada monografije koja obuhvata proteklih 50 godina rada FK „Sloboda“. Kroz ovaj klub je su prošle mnoge generacije. Mi Piskavičani smo na ovaj klub gledali kao na naš ponos i u najtežim vremenima smo uspijevali opstati zahvaljujući požrtvovanosti i ljubavi prema klubu“, istakao je Zrnić.

On kaže da je žalosno da je neko spreman uništiti FK Slobodu samo kako bi se dokazalo da sve što nije pod kontrolom SNSD mora da propadne.

„Prvo su pokušali na sve načine da preuzmu „Slobodu“ tako što bi na njeno čelo instalirali ljude bliske SNSD,  ali im to na organima našeg kluba nije uspjelo. Oni jednostavno hoće da kontrolišu apsolutno sve, a da sve ostalo unište. Kada se ovakve stvari rade u četvrtoj područnoj ligi u fudbalu možete zamisliti šta se onda dešava na drugim mjestima“, navodi Zrnić.

On kaže da je očigledno da je FK „Piskavica“ osnovan sa ciljem uništenja Slobode.

„Upitano je da li je dokumentacija za osnivanje novog kluba validna i da li su ispoštovane sve procedure. Krajnja namjera im je da unište „Slobodu“ i da se onda dokopaju imovine kluba“, kaže Zrnić.

On navodi i to da je SNSD uspio instalirati svoje ljude u Savjet mjesne zajednice Piskavica i da se na gašenju FK Sloboda.

„Umjesto da se bore da Piskavica sačuva klub koji ima tradiciju dugu 50 godina i po kojem je prepoznatljiva upotno se radi na njegovom uništavanju", ističe Zrnić.

On je poručio da je FK „Sloboda“ preživio mnoge teške trenutke i izrazio nadu da će biti dovoljno razumnih ljudi koji će spriječiti da FK Sloboda bude uništena zarad nekih sitnih stranačkih interesa.

(BN) Foto: Ustupljena fotografija

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Raso

10.09.2023 21:41

Mora da su namirisali da ispod stadiona ima rude, ili da ce autoput Lamovita-Gerzovo ici preko terena...😂😂😂

ODGOVORITE
Name

Marinko

10.09.2023 22:49

To je neviđena sramota da se uništava klub Sloboda protiv koje sam igrao pre 33 godine.Nešto neviđeno i za svaku osudu

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

11.09.2023 02:16

To su nizerazredni clanovi stranke (vjerovatno sa toga djela teritorije) Nigdje vise nema cistog kesa za uzeti Potrebno im je nesto u sta ce grad i drzava ulagati a oni onda odatle izvlaciti za sebe Za to su najbolji sportski klubovi Nema tu nekih velikih para ali kazem to su nizerazredni clanovi

ODGOVORITE
Name

Pera

11.09.2023 05:55

A polako STRPITE SE MALO sve bude i prođe! Žalosno je što su to sve komšije i famelije iz oba kluba! Sad se gledaju poprijeko!

ODGOVORITE
Name

Prika bn

11.09.2023 07:56

Sve što više uništiš sve više vrediš. To je parola koje se drže naši političari koji su na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Србо

11.09.2023 08:46

Снсд мора све преузети, може те питати локалног Снсд Шибаревића ,он неда ником кости и уређивати око борачког споменика ,само да се покаже ,јер већег капацитета за нешто друго и нема.

ODGOVORITE
Name

Glasati

11.09.2023 09:46

,,,,Samo za Didika i SNSD da nam bude bolje,,,,

ODGOVORITE
Name

ЖИКАЖ

11.09.2023 14:38

ОД ДОБРОТЕ ПОЦРКАСМО!!??!!??

Name

Nenad

11.09.2023 11:10

Pa kada su nam ukinuli Slobodu da mislimo i govorimo sto je problem da ukinu i tu Slobodu.

ODGOVORITE
Name

FC Freedom

11.09.2023 12:34

Sloboda nesmeta nikome,ali smeta gospodin Zrnic.Koji je pokrao iz kluba 20 hiljada maraka.Raspitajte se malo novinari ko je on i šta je radio još za vrijeme rata.Obični ratni dezerter koji je krao i pljackao svoj narod pa evo nastavio i dan danas to da radi.

ODGOVORITE
Name

Lemi

11.09.2023 13:36

Korumpirani presjednik fk Sloboda Piskavica nije htjeo otici sa funkcije igraci sami placali sve nisu htjeli da igraju za Slobodu dok je on presjednik I u Tom slucaju morao nastati Novi klub

ODGOVORITE
Name

Piskavica

11.09.2023 17:49

Sram te bilo Zorane Zrnicu.Dokle idu tvoke lazi i manipulacije?Jedini razlog gasenja Ofk Sloboda si ti licno,25 igraca je istupilo iz ekipe zbog tebe,tvoje samovolje i lopovluka.Najveci neprijstelj kluba si upravo ti.Ti Zorane volis klub samo onoliko koliko ima para u njemu.Kad pricas o dokumentaciji,sto majstore ne pokazes javno dokumentaciju i izvode iz banke javno kao sto objavljijes slike koje tebi odgovaraju.Mislim da je Ofk Sloboda jedini klub gdje je predsjeik kluba,predsjednik skupstine ,predsjenik U O ,sekretar,blagajnik jedan covjek Zoran Zrnic nezamjenjivi.Ima ovdje i druga strana price.I na kraju nisam clan SNSD-a,nego SDS-a kao i ti

ODGOVORITE
Name

DD

11.09.2023 18:01

Stvar je jasna ti se povuces i klub opet funkcionise

ODGOVORITE
Name

Znamo

11.09.2023 23:15

Znaju mjestani Piskavice sta se stvarno desavalo,tako da se ne zna sta je smjesnije ovaj clanak i lazi i manipulacije neupucenima od doticnog ili sam portal BN. Da ste pravi novinari dosli bi u Piskavicu pa se raspitali ko je covjek od koga uzimate izjave. Ali vas to ne zanima bitno je samo da se spominje Snsd u necemu gdje nema politike. Sram vas bilo

ODGOVORITE