Нестваран потез пред финале, није се допао Орловима

ФИБА је изненадила кошаркаше Србије и Немачке – одлучила је да се финале Мундобаскета игра са другом, новом лоптом, на коју играчи још нису навикли! Како сазнајемо, у табору Орлова, разумљиво, баш и нису одушевљени.

Кошарка 10.09.2023 | 09:17
Нестваран потез пред финале, није се допао Орловима

Другачија би била ситуација да је лопта промовисана на старту турнира, да су сви имали времена да навикну на њу, овако – ником није јасно зашто су играчи стављени у други план.

Основни и једини алат којим се служе играчи подређен је маркетиншким сврхама. 

Тако ће кошаркаши Немачке и Србије премијерно играти са овом лоптом тек у финалном мечу. Орловима се није допао тај потез, вероватно је слична ситуација и са Немцима, али то није покварило никакав утисак ни атмосферу у тиму, у истој су ситуацији сви. Сви су нове лопте добили за тренинг тек у суботу, дан пред финале.

Остаје само ФИБА да се запита шта је најбитније. 

- Засновано на званичној лопти за светско првенство БГ5000 2023, финална верзија је дизајнирана искључиво за завршну утакмицу. Не само да је угравиран лого турнира, вец́ је ту и престижни Нејсмит трофеј, као и датум финала и јединствени серијски број. Као специјална лопта ограниченог издања, само 1.200 лопти је доступно за куповину на Филипинима од 4. септембра 2023. Да би била још јединственија и пожељнија, биц́е упакована у премијум кутију са златном плочом и угравираном серијом број - саопштено је. 

Франк Линдерс, генерални директор ФИБА за медије и маркетинга је прокоментарисао: Узбуђени смо што можемо да представимо ову специјалну званичну Молтен лопту за финале ФИБА Светског првенства у кошарци 2023. Прелеп дизајн свакако одражава значај онога што ц́е бити незаборавна прилика. Желимо да изразимо нашу искрену захвалност Молтену на труду који су уложили да додају још једну посебну ноту нашем највец́ем догађају икада. ФИБА заиста цени изврсност и поверење које делимо са њима у вези која траје више од четири деценије. 

Ноа Хасегава, шеф маркетинга бренда Молтен, додао је: Велика је част учествовати и дати допринос као глобални партнер током овог узбудљивог Светског првенства, које је дирнуло срца многих љубитеља кошарке. Док се окрећемо финалу, узбуђени смо што можемо да откријемо ексклузивну специјално дизајнирану лопту Молтен. Лопта има „Талас страсти“ који симболизује талас страсти љубитеља кошарке према спорту.

Званична лопта за финале ФИБА Светског првенства у кошарци 2023. откривена је данас на специјалној церемонији у ФИБА зони навијача у Манили, уз присуство генералног секретара ФИБА Андреаса Загклиса.

(<стронг>Блиц спорт) Фото: ФИБА

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бојан

10.09.2023 10:20

Све раде да србија не освоји злато..Све нацисти удари путине сто прије спаси нас од нациста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па идиоти!

10.09.2023 16:58

Велики сте ви идооти! Па и Њемачка је играла по ситим условима! Каква сте ви банда и проклетници! Нек су вас развалили као 1941 а ви опет са њима и усташама у у Другом свјетском рату и 90-их!

ОДГОВОРИТЕ