Nestvaran potez pred finale, nije se dopao Orlovima

FIBA je iznenadila košarkaše Srbije i Nemačke – odlučila je da se finale Mundobasketa igra sa drugom, novom loptom, na koju igrači još nisu navikli! Kako saznajemo, u taboru Orlova, razumljivo, baš i nisu oduševljeni.

Košarka 10.09.2023 | 09:17
Nestvaran potez pred finale, nije se dopao Orlovima

Drugačija bi bila situacija da je lopta promovisana na startu turnira, da su svi imali vremena da naviknu na nju, ovako – nikom nije jasno zašto su igrači stavljeni u drugi plan.

Osnovni i jedini alat kojim se služe igrači podređen je marketinškim svrhama. 

Tako će košarkaši Nemačke i Srbije premijerno igrati sa ovom loptom tek u finalnom meču. Orlovima se nije dopao taj potez, verovatno je slična situacija i sa Nemcima, ali to nije pokvarilo nikakav utisak ni atmosferu u timu, u istoj su situaciji svi. Svi su nove lopte dobili za trening tek u subotu, dan pred finale.

Ostaje samo FIBA da se zapita šta je najbitnije. 

- Zasnovano na zvaničnoj lopti za svetsko prvenstvo BG5000 2023, finalna verzija je dizajnirana isključivo za završnu utakmicu. Ne samo da je ugraviran logo turnira, već je tu i prestižni Nejsmit trofej, kao i datum finala i jedinstveni serijski broj. Kao specijalna lopta ograničenog izdanja, samo 1.200 lopti je dostupno za kupovinu na Filipinima od 4. septembra 2023. Da bi bila još jedinstvenija i poželjnija, biće upakovana u premijum kutiju sa zlatnom pločom i ugraviranom serijom broj - saopšteno je. 

Frank Linders, generalni direktor FIBA za medije i marketinga je prokomentarisao: Uzbuđeni smo što možemo da predstavimo ovu specijalnu zvaničnu Molten loptu za finale FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2023. Prelep dizajn svakako odražava značaj onoga što će biti nezaboravna prilika. Želimo da izrazimo našu iskrenu zahvalnost Moltenu na trudu koji su uložili da dodaju još jednu posebnu notu našem najvećem događaju ikada. FIBA zaista ceni izvrsnost i poverenje koje delimo sa njima u vezi koja traje više od četiri decenije. 

Noa Hasegava, šef marketinga brenda Molten, dodao je: Velika je čast učestvovati i dati doprinos kao globalni partner tokom ovog uzbudljivog Svetskog prvenstva, koje je dirnulo srca mnogih ljubitelja košarke. Dok se okrećemo finalu, uzbuđeni smo što možemo da otkrijemo ekskluzivnu specijalno dizajniranu loptu Molten. Lopta ima „Talas strasti“ koji simbolizuje talas strasti ljubitelja košarke prema sportu.

Zvanična lopta za finale FIBA Svetskog prvenstva u košarci 2023. otkrivena je danas na specijalnoj ceremoniji u FIBA zoni navijača u Manili, uz prisustvo generalnog sekretara FIBA Andreasa Zagklisa.

(Blic sport) Foto: FIBA

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bojan

10.09.2023 10:20

Sve rade da srbija ne osvoji zlato..Sve nacisti udari putine sto prije spasi nas od nacista

ODGOVORITE
Name

Pa idioti!

10.09.2023 16:58

Veliki ste vi idooti! Pa i Njemačka je igrala po sitim uslovima! Kakva ste vi banda i prokletnici! Nek su vas razvalili kao 1941 a vi opet sa njima i ustašama u u Drugom svjetskom ratu i 90-ih!

ODGOVORITE