ЕУ и САД треба да сагледају ситуацију на КиМ

- Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће наредних дана имати више важних састанака и разговора чији је циљ да се Србија представи на достојанствен и примерен начин, као и да је његова молба и захтев да међународна заједница кроз аргументе сагледа ситуацију на КиМ. 

Србија 08.09.2023 | 13:53
ЕУ и САД треба да сагледају ситуацију на КиМ

"У понедељак ћемо у Скопљу  имати разговоре о оквиру иницјативе Брдо - Бриони, дан или два после идемо у Брисел на разговоре са Аљбином Куртијем, дан пре или дан после уколико све стигнемо идемо у Мађарску на Велики демографски самит који организује председница Мађарске Каталин Новак.

Два дана после тога имамо празник 15. септембра - Дан спског јединства где ћемо имати више важних догађаја, после тога два или три дана идемо за Њујорк, где имамо важну седницу Генералне скупштине УН где ћемо имати више  изузетно значајних састанака са представница влада и многим другим високим званичницима из целог света, где ћемо опет покушати да представимо Србију на један примерен достојанствен, а истовремено озбиљан и одговоран начин", рекао је Вучић.  

Он је додао да је молба и његов захтев представницима ЕУ и САД и традиционалним пријатељима Кини и Русији да кроз аргументе сагледају ситуацију на Косову и Метохији, не кроз то ко је стварао тзв. косовску независност, већ да видимо ко је заиста производио немире и сукобе  и коме је то у интересу, ако ни на који начин није учествовао.

"Не може жеља и борба Србије да се поштује њен устав и да се поштује међународно јавно право и да се поштује повеља УН, да буде протумачено као провокација. Јер Србија на терену никакве мере није предузимала да би долазило до било какве ескалације и проблема и сукоба.

Нажалост, неки други јесу, моја молба је свим људима у међународној заједници, разумемо ми кампање и плаћене кампање и зашто се одређени текстови и емисије производе и све политичке интересе разумемо. Када је у питању очување мира и основих принципа повеље УН, онда сви ти интереси не могу да буду испред свега овога", рекао је Вучић. 

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Србо

08.09.2023 14:18

Немају они шта да сагледају. Ближи се вријеме када ће бјежати из Бондстила као што су бјежали из Ирака, Авганистана, Малија, Буркине Фасо, а сада Нигера. Запад стагнира озбиљним темпом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

а Рат

08.09.2023 14:22

У БОСНИ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

08.09.2023 17:13

У куци ти био

Name

Коментар

08.09.2023 15:02

А ста би са Косовом и да се врати?! Имали би исти слуцај као рс у БиХ!. Трецина Албанаца би блокирала све зиво и Србија би стагнирала и назадовала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

08.09.2023 15:55

Ацо сине, иди одмах код лекара, потпуно си луд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

08.09.2023 15:56

ако је ниси досад био у стању представити,закаснио си преседнице.

ОДГОВОРИТЕ