Чувајте живот, воз увијек има предност! (ВИДЕО)

Саобраћајни знак СТОП мора бити довољан да се зауставите приликом наиласка на путни прелаз. Ванредни догађај забиљежен 3.9. ове године, изазван непажњом возача путничког возила на путном прелазу "Тринаеста" у Приједору, могао је изазвати катастрофалне последице.

Република Српска 05.09.2023 | 17:09
Чувајте живот, воз увијек има предност! (ВИДЕО)

Саобраћајни знак СТОП мора бити довољан да се зауставите приликом наиласка на путни прелаз.

Приближавањем прелазу пута преко жељезничке пруге, сви учесници у саобраћају дужни су да прилагоде кретање возила, како би се безбједно зауставили испред уређаја за давање светлосних знакова, којима се најављује приближавање воза.

Ванредни догађај изазван непажњом возача путничког возила на путном прелазу "Тринаеста" у Приједору, могао је изазвати катастрофалне последице. Снимак изнова показује да ни најсавременије осигуран путни прелаз на пругама, не може спријечити незгоде и сачувати животе, уколико не постоји одговорност и свијест сваког учесника у саобраћају, када је у питању поштовање законских и саобраћајних прописа.

Жељезнице Републике Српске изнова су апеловале на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу.

Више у видеу који слиједи.