Горичина заова од данас на челу Републичког педагошког завода

– Заова Горице Додик Слађана Танасић од данас је директорица Републичког педагошког завода Републике Српске.

Република Српска 05.09.2023 | 14:53
Горичина заова од данас на челу Републичког педагошког завода

Влада Републике Српске на посљедњој сједници одржаној у четвртак донијела је рјешење о постављењу Слађане Танасић, професора географије, за директора Републичког педагошког завода на период од пет година.

Рјешење о постављењу које је потписао предсједник Владе РС Радован Вишковић јуче је објављено у Службеном гласнику РС и у рјешењу се наводи да одлука о постављењу ступа на снагу дан након објављивања.

На истој сједници, Влада РС је Танасићеву разријешила дужности помоћника директора Сектора за образовање у РПЗ због, како се прецизира, избора на јавну функцију.

Подсјећамо, ЦАПИТАЛ је објавио да је Танасићева, иначе рођена сестра Павла Ћоровића, супруга Горице Додик, бриљирала на конкурсу на којем је освојила максималних 50 бодова, али и да на интервјуу није имала конкуренцију, јер се Васиљко Шкриван, други кандидат који је испунио услове из јавног конкруса није појавио на интервјуу.

Иако ни у једном тексту није написано да је Танасићева фаворизована зато што је заова Горице Додик, она је негодовала због писања нашег портала, сматрајући да конкурс на који се пријавила није информација о којој би требало писати.

Покушала нас је оптужити да вршимо опструкцију рада републичких органа и дискредитујемо читав поступак избора директора РПЗ-а, а немуштим демантијем само је потврдила све наше наводе.

Посебно јој је засметало подсјећање да се нашла у центру дешавања након што је њена колегиница Нина Нинковић оптужена да јој је у децембру прошле године сипала мравоцид-жохароцид у јутарњу кафу.

Пресудом Окружног суда Бањалука Нинковићева је крајем јула осуђена на двије године затвора за покушај убиства Слађане Танасић.