Наставак терора: Упад у српске стамбене зграде

Група особа предвођена замеником косовског министра Радоицом Радомировићем упала је данас у четири српске стамбене зграде у Лешку и Сочаници, станарима запретила насилним исељавањем, рекавши им да ће, уколико то не учине, имати проблема са полицијом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Србија 04.09.2023 | 20:44
Наставак терора: Упад у српске стамбене зграде

"Група особа предвођених Куртијевим емисаром, тзв. замеником министра Радоицом Радомировићем данас је упала у четири српске стамбене зграде у Лешку и Сочаници, у којима живе мајке са малом децом, социјално угрожени, пензионери и запретили им насилним исељавањем, те да ће уколико то не учине имати проблем с полицијом”, стоји у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Реч је о зградама које су грађене средствима Владе Србије, преко Канцеларије за КиМ и локалне самоуправе, наводи се у саопштењу и истиче да оне никакве везе са Приштином немају, нити Приштина има право да њима располаже.

“Нема сумње да је реч о наставку терора Приштине којим диригује Аљбин Курти, који жели да запоседне српске објекте на северу и протера Србе са њихових вековних огњишта", поручују из Канцеларије за КиМ.

Напомињу да становници ових зграда поседују решења о становању и да су узнемирени оваквим поступањем “Куртијевих емисара”.

Истичу и да нема сумње да би сваки покушај њиховог исељавања довео до нових тензија и кризе на северу и ескалације ситуације, што, како кажу Београд и Срби никако не желе, али у Приштини “свакодневно сањају".

"Истичемо да је иста ова група Куртијевих бандита синоћ упала и у неусељену зграду у Лепосавићу, такође грађену средствима Канцеларије за КиМ, где су заменили браве и преотели имовину”, подсећа Канцеларија.

Додају да су о овим неовлашћеним упадима у посед одмах обавестили и међународне представнике и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

“Српски народ на северу КиМ само жели да живи у миру на свом кућном прагу са комшијама Албанцима, али је очигледно да Приштини такав сценарио не одговара због чега свакодневно повлачи потезе који нису у духу деескалације", поручује у саопштењу Канцеларија за КиМ.

(Курир.рс/Фото: Канцеларија за КиМ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Оратор са њиве

04.09.2023 20:52

“Српски народ на северу Косова само жели да живи у миру на свом кућном прагу са комшијама Албанцима, али је очигледно да Приштини такав сценарио не одговара због чега свакодневно повлачи потезе који нису у духу деескалације" Па и Бошњаци желе мирни да живе са комсијама Православцима без ентутета али то не желе Православци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

04.09.2023 23:39

Ја желим самосталну Републику Српску у конфедерацији са Србијом. Али су и Ваше и моје жеље једно, а стварност је нешто друго.

Name

Драган

05.09.2023 00:09

и срби су хтјели с вама у истој дрзави Југославији али ви нисте хтјели. Сад сте добили 33 % па узивајте

Name

Мирослав

04.09.2023 20:55

Ово би био позив војци Србије да интервенисе, ако странци буду игнорисали овај терористицки цин?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косово

04.09.2023 21:56

Неце да мозе

Name

Маx

04.09.2023 22:21

Што ти смета ентитетска линија? Требали смо живјети у миру и без рата као комшије а сад је то нажалост изгледа немогуће. Срби су статистичка грешка у Федерацији сад-толико о суживоту. Боље једни поред других у миру и поштовање обострано

Name

Саша

04.09.2023 23:40

Нико није толико неодговоран да угрожава 6,5 милиона становника Србије зарад 100 хиљада(ако и толико) Срба на Косову и Метохији. Тако да од интервенције о којој причате неће бити ништа.

Name

Мој

05.09.2023 06:54

Мирославе,та војска Србије коју ти спомињеш никада више неће моћи да уђе на територију Косова.

Name

Ре Маx

05.09.2023 06:55

Или свјесно лажеш или ниси научио шта значи статистичка грешка!

Name

Ре Оратор

04.09.2023 21:50

Ти мозес да писес у своје име ми протјерани срби са својих огњиста зивимо по бијелом свијету недирамо никога поред свега сто нам се десило зарадујемо хљеб са босњацима заједно немој ти због усијаних глава и водеци неких баја кривити србе нормалан србин а ни босњак неце дирати тај напацени народ и ја то осудујем ста це дирати старог цовјека иде да се моли богу а и да је млад луди народе има мјеста на овој земљи да сви зивимо као љди засто било ција мајка да плаце бол је иста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре;Маx

05.09.2023 04:32

Не постоји држава у којој се на цијелом простору не постује ДРЖАВНА И ЗАКОНОДАВНА ВЛАСТ ако се не постује онда нешто са грађанима државе на менталном плану није у реду!

Name

Ре;РеОратор

05.09.2023 04:46

А шта то у коментару оратора није у реду,то сто ти и слични теби живе у западном свијету које истини за вољу мрзите заједно са Бошњацима и осталим грађанима Запада је она стара “вук длаку мијења ћуд никад” НАЖАЛОСТ ( већа жалост је за ОНЕ кој су такви)Како је стање у БиХ ентитету Рс најбоље показује минимална “загарантирана” пензија од 275км (или ради лакшег рачунања )141€ И АКО ЈЕ ТО У РЕДУ Н А З Д Р А В Љ Е!

Name

Ре

05.09.2023 14:02

Јесте ли тако исто радили па срусили оних 600 дзамија, па спроводили комсије у Омарску, Кератерм, Трнопоље? Јесте ли од зеље за сузивотом и миром дрзали Сарајево цетири године у обруцу, јесте ли због исте зеље запалили два милиона књига у Вијецници? Ко вас не зна...

Name

Гфо

05.09.2023 13:59

Хаха српске стамбене зграде... Нека се припреме српске воде, српски ваздух и српске птице у лету.

ОДГОВОРИТЕ