Nastavak terora: Upad u srpske stambene zgrade

Grupa osoba predvođena zamenikom kosovskog ministra Radoicom Radomirovićem upala je danas u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, stanarima zapretila nasilnim iseljavanjem, rekavši im da će, ukoliko to ne učine, imati problema sa policijom, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Srbija 04.09.2023 | 20:44
Nastavak terora: Upad u srpske stambene zgrade

"Grupa osoba predvođenih Kurtijevim emisarom, tzv. zamenikom ministra Radoicom Radomirovićem danas je upala u četiri srpske stambene zgrade u Lešku i Sočanici, u kojima žive majke sa malom decom, socijalno ugroženi, penzioneri i zapretili im nasilnim iseljavanjem, te da će ukoliko to ne učine imati problem s policijom”, stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Reč je o zgradama koje su građene sredstvima Vlade Srbije, preko Kancelarije za KiM i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju i ističe da one nikakve veze sa Prištinom nemaju, niti Priština ima pravo da njima raspolaže.

“Nema sumnje da je reč o nastavku terora Prištine kojim diriguje Aljbin Kurti, koji želi da zaposedne srpske objekte na severu i protera Srbe sa njihovih vekovnih ognjišta", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Napominju da stanovnici ovih zgrada poseduju rešenja o stanovanju i da su uznemireni ovakvim postupanjem “Kurtijevih emisara”.

Ističu i da nema sumnje da bi svaki pokušaj njihovog iseljavanja doveo do novih tenzija i krize na severu i eskalacije situacije, što, kako kažu Beograd i Srbi nikako ne žele, ali u Prištini “svakodnevno sanjaju".

"Ističemo da je ista ova grupa Kurtijevih bandita sinoć upala i u neuseljenu zgradu u Leposaviću, takođe građenu sredstvima Kancelarije za KiM, gde su zamenili brave i preoteli imovinu”, podseća Kancelarija.

Dodaju da su o ovim neovlašćenim upadima u posed odmah obavestili i međunarodne predstavnike i posrednika u dijalogu Miroslava Lajčaka.

“Srpski narod na severu KiM samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije", poručuje u saopštenju Kancelarija za KiM.

(Kurir.rs/Foto: Kancelarija za KiM)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Orator sa njive

04.09.2023 20:52

“Srpski narod na severu Kosova samo želi da živi u miru na svom kućnom pragu sa komšijama Albancima, ali je očigledno da Prištini takav scenario ne odgovara zbog čega svakodnevno povlači poteze koji nisu u duhu deeskalacije" Pa i Bošnjaci žele mirni da žive sa komsijama Pravoslavcima bez entuteta ali to ne žele Pravoslavci!

ODGOVORITE
Name

Саша

04.09.2023 23:39

Ја желим самосталну Републику Српску у конфедерацији са Србијом. Али су и Ваше и моје жеље једно, а стварност је нешто друго.

Name

Dragan

05.09.2023 00:09

i srbi su htjeli s vama u istoj drzavi Jugoslaviji ali vi niste htjeli. Sad ste dobili 33 % pa uzivajte

Name

Miroslav

04.09.2023 20:55

Ovo bi bio poziv vojci Srbije da intervenise, ako stranci budu ignorisali ovaj teroristicki cin?

ODGOVORITE
Name

Kosovo

04.09.2023 21:56

Nece da moze

Name

Max

04.09.2023 22:21

Što ti smeta entitetska linija? Trebali smo živjeti u miru i bez rata kao komšije a sad je to nažalost izgleda nemoguće. Srbi su statistička greška u Federaciji sad-toliko o suživotu. Bolje jedni pored drugih u miru i poštovanje obostrano

Name

Саша

04.09.2023 23:40

Нико није толико неодговоран да угрожава 6,5 милиона становника Србије зарад 100 хиљада(ако и толико) Срба на Косову и Метохији. Тако да од интервенције о којој причате неће бити ништа.

Name

Moj

05.09.2023 06:54

Miroslave,ta vojska Srbije koju ti spominješ nikada više neće moći da uđe na teritoriju Kosova.

Name

Re Max

05.09.2023 06:55

Ili svjesno lažeš ili nisi naučio šta znači statistička greška!

Name

Re Orator

04.09.2023 21:50

Ti mozes da pises u svoje ime mi protjerani srbi sa svojih ognjista zivimo po bijelom svijetu nediramo nikoga pored svega sto nam se desilo zaradujemo hljeb sa bosnjacima zajedno nemoj ti zbog usijanih glava i vodeci nekih baja kriviti srbe normalan srbin a ni bosnjak nece dirati taj napaceni narod i ja to osudujem sta ce dirati starog covjeka ide da se moli bogu a i da je mlad ludi narode ima mjesta na ovoj zemlji da svi zivimo kao ljdi zasto bilo cija majka da place bol je ista

ODGOVORITE
Name

Re;Max

05.09.2023 04:32

Ne postoji država u kojoj se na cijelom prostoru ne postuje DRŽAVNA I ZAKONODAVNA VLAST ako se ne postuje onda nešto sa građanima države na mentalnom planu nije u redu!

Name

Re;ReOrator

05.09.2023 04:46

A šta to u komentaru oratora nije u redu,to sto ti i slični tebi žive u zapadnom svijetu koje istini za volju mrzite zajedno sa Bošnjacima i ostalim građanima Zapada je ona stara “vuk dlaku mijenja ćud nikad” NAŽALOST ( veća žalost je za ONE koj su takvi)Kako je stanje u BiH entitetu Rs najbolje pokazuje minimalna “zagarantirana” penzija od 275km (ili radi lakšeg računanja )141€ I AKO JE TO U REDU N A Z D R A V LJ E!

Name

Re

05.09.2023 14:02

Jeste li tako isto radili pa srusili onih 600 dzamija, pa sprovodili komsije u Omarsku, Keraterm, Trnopolje? Jeste li od zelje za suzivotom i mirom drzali Sarajevo cetiri godine u obrucu, jeste li zbog iste zelje zapalili dva miliona knjiga u Vijecnici? Ko vas ne zna...

Name

Gfo

05.09.2023 13:59

Haha srpske stambene zgrade... Neka se pripreme srpske vode, srpski vazduh i srpske ptice u letu.

ODGOVORITE