Драма у Какњу: Лопов ножем напао свештеника

У жупи светог Петра и Павла у Какњу синоћ се одвијала права драма. Наиме, маскирани разбојник упао је у просторије жупне куће, везао велечасног Жарка Вујицу, те уз пријетњу ножем отео новац и златни накит.

Босна и Херцеговина 03.09.2023 | 13:06
Драма у Какњу: Лопов ножем напао свештеника

Како је рекао свештеник Вујица, када је кренуо да затвори капију дворишта на вратима жупне канцеларије пресрео га је маскирани мушкарац који му је заповједио да легне на под, а затим му свезао руке, али га није тукао.

"Отуђио је новац који је нашао код њега и уканцеларији", прича Вујица и додаје да, када је разбојник извршио своје недјело поновно му је ножем запријетио да не јавља полицији те да не устаје с пода сат времена јер ће га у противном неко убити.

Жупник Вујица је 15 минута након што је нападач и пљачкаш отишао успио дозвати првог комшију који му је одмах дошао у помоћ те је позвао полицију која је на мјесту пљачке била у року од три минуте.

Портпарол МУП Зеничко-добојског кантона Елведин Фишек потврдио је да полиција трага за особом која је извршила разбојништво у жупној кући.

"У 21.05  Полицијској станици Какањ пријављено је кривично дјело разбојништва почињеног на штету жупника Цркве светог Петра и Павла у улици Мехмеда Скопљака којом приликом је од стране једне особе уз пријетњу ножем отуђен одређен износ новца и златни накит.  Увиђај су обавили припадници Сектора криминалистичке полиције Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко–добојског кантона. У току је чињење истражних радњи у циљу утврђивања околности под којима се дјело догодило", казао је портпарол Фишек.

Жупник Жарко Вујица за поједине медије је потврдио да је још у шоку, те да му је разбојник запријетио ножем који му је ставио под врат, пише Аваз.

(Аваз) Фото: врхбосанска-надбискупија.орг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ах, Католик!?

03.09.2023 13:38

Па они имају лове и накита 5x више од Православних попова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Косова

03.09.2023 15:00

Ма немој а додик богатији И од њих и народа

Name

борац

03.09.2023 13:45

Попови пљацкају народ хиљадама година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.09.2023 14:06

Зато сто је народ наиван, да не казем глуп

Name

Тузно

03.09.2023 18:55

Дивљина остаје дивљина. Јадан цовјек нигдје није сигуран па ни у богомољи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тужно?

05.09.2023 21:52

Цркве су као банке. Пуне лове и накита и још траже више лове од јадног и глупог народа којег плаше истим глупистима као прије 1700 година...