Drama u Kaknju: Lopov nožem napao sveštenika

U župi svetog Petra i Pavla u Kaknju sinoć se odvijala prava drama. Naime, maskirani razbojnik upao je u prostorije župne kuće, vezao velečasnog Žarka Vujicu, te uz prijetnju nožem oteo novac i zlatni nakit.

Bosna i Hercegovina 03.09.2023 | 13:06
Drama u Kaknju: Lopov nožem napao sveštenika

Kako je rekao sveštenik Vujica, kada je krenuo da zatvori kapiju dvorišta na vratima župne kancelarije presreo ga je maskirani muškarac koji mu je zapovjedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke, ali ga nije tukao.

"Otuđio je novac koji je našao kod njega i ukancelariji", priča Vujica i dodaje da, kada je razbojnik izvršio svoje nedjelo ponovno mu je nožem zaprijetio da ne javlja policiji te da ne ustaje s poda sat vremena jer će ga u protivnom neko ubiti.

Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač i pljačkaš otišao uspio dozvati prvog komšiju koji mu je odmah došao u pomoć te je pozvao policiju koja je na mjestu pljačke bila u roku od tri minute.

Portparol MUP Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek potvrdio je da policija traga za osobom koja je izvršila razbojništvo u župnoj kući.

"U 21.05  Policijskoj stanici Kakanj prijavljeno je krivično djelo razbojništva počinjenog na štetu župnika Crkve svetog Petra i Pavla u ulici Mehmeda Skopljaka kojom prilikom je od strane jedne osobe uz prijetnju nožem otuđen određen iznos novca i zlatni nakit.  Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko–dobojskog kantona. U toku je činjenje istražnih radnji u cilju utvrđivanja okolnosti pod kojima se djelo dogodilo", kazao je portparol Fišek.

Župnik Žarko Vujica za pojedine medije je potvrdio da je još u šoku, te da mu je razbojnik zaprijetio nožem koji mu je stavio pod vrat, piše Avaz.

(Avaz) Foto: vrhbosanska-nadbiskupija.org

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ah, Katolik!?

03.09.2023 13:38

Pa oni imaju love i nakita 5x više od Pravoslavnih popova!

ODGOVORITE
Name

Kosova

03.09.2023 15:00

Ma nemoj a dodik bogatiji I od njih i naroda

Name

borac

03.09.2023 13:45

Popovi pljackaju narod hiljadama godina.

ODGOVORITE
Name

Re

03.09.2023 14:06

Zato sto je narod naivan, da ne kazem glup

Name

Tuzno

03.09.2023 18:55

Divljina ostaje divljina. Jadan covjek nigdje nije siguran pa ni u bogomolji.

ODGOVORITE
Name

Tužno?

05.09.2023 21:52

Crkve su kao banke. Pune love i nakita i još traže više love od jadnog i glupog naroda kojeg plaše istim glupistima kao prije 1700 godina...