Представници власти лицемјерни и дволични

Бореновић је истакао да су представници власти лицемјерни и дволични.

Република Српска 03.09.2023 | 10:18
Представници власти лицемјерни и дволични

"Владајућа политичка елита, посебно они који су дуго на власти, имају страх од уласка БиХ у ЕУ. Њима не одговарају стандарди које је ЕУ поставила, плаше се реда, рада и правила, јер у уређеном друштву они неће политички постојати", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић током панел дискусије у оквиру Школе интегритета за младе у организацији Танспаренси интернешнла.

Бореновић је истакао да су представници власти лицемјерни и дволични.

"Они само причају о реформама и евроинтеграцијама, а суштински ништа не раде по том питању, јер им не одговара да будемо и корак ближе ЕУ. Можда најсликовитији је примјер Уставног суда БиХ. Годинама, а посљедњих мјесеци врло интензивно, прича се о реформи Уставног суда, па чак
и Народна скупштина Републике Српске донесе закључак да ће то питање бити прво на дневном реду сједнице ПД ПС БиХ. И шта ураде? Ништа, осим што смишљају обмане и изговоре", рекао је Бореновић.

Истакао је да СНСД и ХДЗ БиХ, који су и стратешки партнери, могу сами усвојити Закон о Уставном суду БиХ у Дому народа Парламентарне скупштине.

"Нико им не треба, гласовима само њихових делегата тај закон може бити усвојен. Па онда ћемо радити на томе да буде усвојен и у Представничком дому. И наш кључни циљ је реформа Уставног суда и одлазак страних судија. Нека СНСД буде једном досљедан и у Дому народа, гдје има капацитет то да уради", поручио је Бореновић.

Бореновић истиче да владајући од европских закона воле само наслове, а садржајем их извргавају углу, сви заједно.

"Колико је то неозбиљно најбоље говори недавно усвојени Закон о ВСТС који предвиђа да ће у року од године дана бити поново усвојен закон истог назива, али који је у складу са 14 приоритета из Мишљења Европске комисије. Надреално", рекао је Бореновић.

Истакао је да је он лидер политичке партије којој су циљ јаке институције, владавини права, закон једнак за све, што је, вјерује, жеља и већине грађана.

"Треба нам власт која ће се истински борити за уређено друштво и која ће на тим принципима и радити", рекао је Бореновић.

Додао је да је за будућност од огромног значаја и улога младих људи, који не требају бити острашћени, него спремни да разумију и поштују једни друге, док је дејтонски уставни оквир у БиХ довољан да се сви, и Република Српска и ФБиХ, заједно са свим народима који овдје живе, развијају и напредују.

(БН) Фото: ПДП

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Приједорчанин М.

03.09.2023 10:32

Бореновићу,у овој држави многима је јасно да владајућим не одговара правна држава,нема крађе и миљања,цар је го.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Приједорчанин.М

03.09.2023 10:53

Мало морген, завири мало у комшилука.

Name

Корослав

03.09.2023 11:08

Нек сте им рекли🐭🤯.

Name

Ре

03.09.2023 11:33

Све политике су овдје владајуце, нема ту ни позиције ни опозиције. Сви коалирају и тргују са свима. Нека тзв опозиција захтјева закон о поријеклу имовине на дрзавном нивоу који це увести реда у неосновано богацење свих политицара у БиХ, па доказите да вам је стало до градјана. Или цете глумити велике националисте док вам се народ (у којег се кунете) расељава

Name

+

03.09.2023 10:50

Цар је го. То знамо и видимо. Бореновићу хвала на труду. Њима одговара. Али ко да то промијени???? Ви са Народом. Шта чекате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

03.09.2023 22:34

Управо тако, опзиција и народ.

Name

Фино речено

03.09.2023 11:30

Многим су испрани мозгови па трче за водјом ко пилићи за кокоском.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрга

03.09.2023 12:31

Наравно да је јак страх од ЕУ, тамо неписмени сељак не смије бити лопов, газда нити руководилац, него само послушни роб, али бисмо онда остали без политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

03.09.2023 13:02

Све тачно.

Name

Симбиоза

03.09.2023 13:00

А шта је са твојим градоначелником Станивуковићем (или си ти његов), па са Саканом у Котор Варошу, па Бундалом у Дубици? Све сарадња са режимом, а ти причаш режим не ваља. Умјесто да њих избациш из странке пустио си да Тривићка оде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљеник

03.09.2023 15:44

Швеђани моји драги, ово су вам бачене паре. Румени ће бити руменији, а ми још сиромашнији.

ОДГОВОРИТЕ