Predstavnici vlasti licemjerni i dvolični

Borenović je istakao da su predstavnici vlasti licemjerni i dvolični.

Republika Srpska 03.09.2023 | 10:18
Predstavnici vlasti licemjerni i dvolični

"Vladajuća politička elita, posebno oni koji su dugo na vlasti, imaju strah od ulaska BiH u EU. Njima ne odgovaraju standardi koje je EU postavila, plaše se reda, rada i pravila, jer u uređenom društvu oni neće politički postojati", rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović tokom panel diskusije u okviru Škole integriteta za mlade u organizaciji Tansparensi internešnla.

Borenović je istakao da su predstavnici vlasti licemjerni i dvolični.

"Oni samo pričaju o reformama i evrointegracijama, a suštinski ništa ne rade po tom pitanju, jer im ne odgovara da budemo i korak bliže EU. Možda najslikovitiji je primjer Ustavnog suda BiH. Godinama, a posljednjih mjeseci vrlo intenzivno, priča se o reformi Ustavnog suda, pa čak
i Narodna skupština Republike Srpske donese zaključak da će to pitanje biti prvo na dnevnom redu sjednice PD PS BiH. I šta urade? Ništa, osim što smišljaju obmane i izgovore", rekao je Borenović.

Istakao je da SNSD i HDZ BiH, koji su i strateški partneri, mogu sami usvojiti Zakon o Ustavnom sudu BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine.

"Niko im ne treba, glasovima samo njihovih delegata taj zakon može biti usvojen. Pa onda ćemo raditi na tome da bude usvojen i u Predstavničkom domu. I naš ključni cilj je reforma Ustavnog suda i odlazak stranih sudija. Neka SNSD bude jednom dosljedan i u Domu naroda, gdje ima kapacitet to da uradi", poručio je Borenović.

Borenović ističe da vladajući od evropskih zakona vole samo naslove, a sadržajem ih izvrgavaju uglu, svi zajedno.

"Koliko je to neozbiljno najbolje govori nedavno usvojeni Zakon o VSTS koji predviđa da će u roku od godine dana biti ponovo usvojen zakon istog naziva, ali koji je u skladu sa 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije. Nadrealno", rekao je Borenović.

Istakao je da je on lider političke partije kojoj su cilj jake institucije, vladavini prava, zakon jednak za sve, što je, vjeruje, želja i većine građana.

"Treba nam vlast koja će se istinski boriti za uređeno društvo i koja će na tim principima i raditi", rekao je Borenović.

Dodao je da je za budućnost od ogromnog značaja i uloga mladih ljudi, koji ne trebaju biti ostrašćeni, nego spremni da razumiju i poštuju jedni druge, dok je dejtonski ustavni okvir u BiH dovoljan da se svi, i Republika Srpska i FBiH, zajedno sa svim narodima koji ovdje žive, razvijaju i napreduju.

(BN) Foto: PDP

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Prijedorčanin M.

03.09.2023 10:32

Borenoviću,u ovoj državi mnogima je jasno da vladajućim ne odgovara pravna država,nema krađe i miljanja,car je go.

ODGOVORITE
Name

Re Prijedorčanin.M

03.09.2023 10:53

Malo morgen, zaviri malo u komšiluka.

Name

Koroslav

03.09.2023 11:08

Nek ste im rekli🐭🤯.

Name

Re

03.09.2023 11:33

Sve politike su ovdje vladajuce, nema tu ni pozicije ni opozicije. Svi koaliraju i trguju sa svima. Neka tzv opozicija zahtjeva zakon o porijeklu imovine na drzavnom nivou koji ce uvesti reda u neosnovano bogacenje svih politicara u BiH, pa dokazite da vam je stalo do gradjana. Ili cete glumiti velike nacionaliste dok vam se narod (u kojeg se kunete) raseljava

Name

+

03.09.2023 10:50

Car je go. To znamo i vidimo. Borenoviću hvala na trudu. Njima odgovara. Ali ko da to promijeni???? Vi sa Narodom. Šta čekate.

ODGOVORITE
Name

Dara

03.09.2023 22:34

Upravo tako, opzicija i narod.

Name

Fino rečeno

03.09.2023 11:30

Mnogim su isprani mozgovi pa trče za vodjom ko pilići za kokoskom.

ODGOVORITE
Name

mrga

03.09.2023 12:31

Naravno da je jak strah od EU, tamo nepismeni seljak ne smije biti lopov, gazda niti rukovodilac, nego samo poslušni rob, ali bismo onda ostali bez političara.

ODGOVORITE
Name

As

03.09.2023 13:02

Sve tačno.

Name

Симбиоза

03.09.2023 13:00

А шта је са твојим градоначелником Станивуковићем (или си ти његов), па са Саканом у Котор Варошу, па Бундалом у Дубици? Све сарадња са режимом, а ти причаш режим не ваља. Умјесто да њих избациш из странке пустио си да Тривићка оде.

ODGOVORITE
Name

Ugljenik

03.09.2023 15:44

Šveđani moji dragi, ovo su vam bačene pare. Rumeni će biti rumeniji, a mi još siromašniji.

ODGOVORITE