Требиње: Најезда оса и стршљенова у хаусторима

- Проблем стршљенова и оса овога љета у Требињу је све изражајнији, јер су, за разлику од претходних година у којим њихова гнијезда нису била необична на спољним површинама, сада почели да их граде у унутрашњости, али се та станишта полако из подрума и шупа селе у хаусторе.

Република Српска 03.09.2023 | 08:16
Требиње: Најезда оса и стршљенова у хаусторима

Тако су станари двије стамбене зграде у стамбено-пословном комплексу Тини позивали у помоћ Јавну установу "Екологија и безбједност", а онда и нашу редакцију да захвале радницима са терена ове установе, а посебно Мишу Памучини, који је безбједно уклонио праве колоније оса и стршљенова.

"Чињеница јесте да се стршљенови завуку у заклоњене просторе, попут шупа и посебно на таванима, али им тамо мора бити суво, па смо и ми приликом изласка на кров примијетили инсекте за које смо утврдили да су стршљенови. Међутим, све је више њихових гнијезда и у хаусторима, на највишим спратовима, што представља праву опасност, јер и убод осе некоме може бити кобан, а да о стршљеновима не говоримо, због чега смо врло захвални Памучини који нас је спасио", казали су нам станари једне зграде у насељу Тини.

Сам Памучина није желио давати коментаре на ове похвале, појаснивши да је дегутантно хвалити себе због послова које обавља.

Ипак, додају станари Тинија, они су жељели јавно да му захвале и у томе их, како каже, нико није могао спријечити, јер су се ријешили инсеката и њихових гнијезда која нису ни изгледала тако страшна при плафону, док их овај није оборио на под и уништио.

Станари признају да у вријеме док су гнијезда уништавана нико од њих није смио отворити своја улазна врата, бојећи се да их не убоду разљућени стршљенови или им не уђу у стан.

(<стронг>Независне) Фото: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар