Бомбашки напади у Шведској; За сат три експлозије

У три шведска града данас су се за један сат догодиле четири експлозије у којима није било повређених, саопштила је полиција.

Република Српска 31.08.2023 | 17:49
Бомбашки напади у Шведској; За сат три експлозије

Нешто после 1 сат по локалном времену полиција у Гетеборгу је примила извештаје о две експлозије на различитим адресама, у размаку од 10 минута.

Полиција је саопштила да у инциденту није било повређених, али да је причињена материјална штета, преноси Гардијан. Сат касније пријављене су још две експлозије у размаку од неколико минута – једна у Норзборгу, предграђу јужно од Стокхолма, а друга у Ничепингу, око 100 километара јужно од престонице.
 
У оба случаја полиција је саопштила да нико није повређен. Све четири експлозије догодиле су се у стамбеним зградама.
 
Полиција још истражује мотиве напада.
 
У 2022. години у Шведској се, према подацима полиције, догодило 90 експлозија и 101 случај покушаја бомбашког напада или припреме за бомбашки напад. До 15. августа ове године забележено је 109 експлозија.
 
Шведска је раније овог месеца подигла узбуну на тероризам на други највиши ниво, саопштивши да је осујетила нападе након што су спаљивање Курана и друга дела против свете исламске књиге разбеснела муслимане и изазвала претње џихадиста.
 
(Тањуг) Фото: ЕXПРЕССЕН / YОУТУБЕ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ово је

31.08.2023 19:07

...смишљено одавно. Шведски демократи плаћају насилнике да пале како би добили већи бр гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били су

01.09.2023 12:13

Најавили поновно спаљивање Курана.Све је то полудјело од беспослености а безобразлука.

ОДГОВОРИТЕ