Данас сједница Савјета министара: Обиман дневни ред

Сједница Савјета министара Босне и Херцеговине одржат ће се данас са почетком у 11 сати.

Босна и Херцеговина 31.08.2023 | 07:48
Данас сједница Савјета министара: Обиман дневни ред

Министри би данас требали усвојити и одлуку којој се ван снаге ставља Одлука о проглашењу стања природне или друге несреће на територији Босне и Херцеговине.

Такође, дневним редом сједнице превиђено је одређивање међународних граничних прелаза за превоз оружја те формирање Радне групе за хармонизацију прописа о оружју и муницији међусобно и са правном стечевином Европске уније.

Једна од тачака дневног реда је и Приједлог правилника о евиденцији научног и пословног исељеништва и истакнутих појединаца у исељеништву из Босне и Херцеговине, а ту је и Извјештај о праћењу поступка јавних набавки за 2022. годину, најављено је из Савјета министара БиХ.

На дневном реду ће се наћи и Извјештај о прихвату и интеграцији бх. држављана који се враћају у БиХ по основу Споразума о реадмисији за 2022. годину, а предвиђено је и давање мишљења на Приједлог закона о измјени Закона о раду у институцијама Босне и Херцеговине.

Информација о реализацији Плана имплементације документа "Преглед одбране" и Акционог плана имплементације "Плана развоја и модернизације Оружаних снага БиХ 2017-2027." коју је предложило Министарство одбране БиХ такођер је на дневном реду данашње сједнице.

(Аваз)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ре

31.08.2023 07:56

Обиман за новостворене некажњене још богаташе у БиХ ,а за народ као и увјек код ове власти ништа боље за голу биједу годинама у РС и Федерацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

31.08.2023 08:16

Ма ситнице,то се све усваја. И имамо прави савјет министара... Ал кад додју крупније ствари, е онда се хватамо за вратићеее.. И тако у недоглед. Док год један народ, хоће да влада на друга два, нема овдје договора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2023 08:47

Јако битна питања. Треба повећати плате министрима. Стварно су оптерећени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПА

31.08.2023 09:23

ПРЕДЛАЗУ ДА НА СПОМЕНИКУ КРАЉУ ТВРТКУ ПИСЕ + У ИМЕ ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА АМИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

31.08.2023 11:28

Момци ,,неноооо се ође обадати. А Додо се шрда са скупштином.Удри их Додик маљем нису низашто друго.

ОДГОВОРИТЕ