Danas sjednica Savjeta ministara: Obiman dnevni red

Sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine održat će se danas sa početkom u 11 sati.

Bosna i Hercegovina 31.08.2023 | 07:48
Danas sjednica Savjeta ministara: Obiman dnevni red

Ministri bi danas trebali usvojiti i odluku kojoj se van snage stavlja Odluka o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Takođe, dnevnim redom sjednice previđeno je određivanje međunarodnih graničnih prelaza za prevoz oružja te formiranje Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i municiji međusobno i sa pravnom stečevinom Evropske unije.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog pravilnika o evidenciji naučnog i poslovnog iseljeništva i istaknutih pojedinaca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine, a tu je i Izvještaj o praćenju postupka javnih nabavki za 2022. godinu, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2022. godinu, a predviđeno je i davanje mišljenja na Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Informacija o realizaciji Plana implementacije dokumenta "Pregled odbrane" i Akcionog plana implementacije "Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027." koju je predložilo Ministarstvo odbrane BiH također je na dnevnom redu današnje sjednice.

(Avaz)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

re

31.08.2023 07:56

Obiman za novostvorene nekažnjene još bogataše u BiH ,a za narod kao i uvjek kod ove vlasti ništa bolje za golu bijedu godinama u RS i Federaciji.

ODGOVORITE
Name

Dragan

31.08.2023 08:16

Ma sitnice,to se sve usvaja. I imamo pravi savjet ministara... Al kad dodju krupnije stvari, e onda se hvatamo za vratićeee.. I tako u nedogled. Dok god jedan narod, hoće da vlada na druga dva, nema ovdje dogovora

ODGOVORITE
Name

Re

31.08.2023 08:47

Jako bitna pitanja. Treba povećati plate ministrima. Stvarno su opterećeni.

ODGOVORITE
Name

OPA

31.08.2023 09:23

PREDLAZU DA NA SPOMENIKU KRALJU TVRTKU PISE + U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA AMIN

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

31.08.2023 11:28

Momci ,,nenoooo se ođe obadati. A Dodo se šrda sa skupštinom.Udri ih Dodik maljem nisu nizašto drugo.

ODGOVORITE