Јаков Милатовић би другачије састављао владу

- Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је данас да би он састављао владу другачије када би био мандатар, јер је потребно водити рачуна о инклузивности, и додао да је са мандатаром и партијским колегом из покрета Европа сад (ПЕС) Милојком Спајићем поседњи пут разговарао током консултација о избору мандатара на Цетињу, уз оцену да је требало чешће да разговарају.

Регион 30.08.2023 | 23:03
Јаков Милатовић би другачије састављао владу

''Процес мора бири отворен и инклузиван. Колико видим из медија, то није случај засад. Грађани су уморни, ако се настави овакав тренд, на наредним паралментарним изборима излазност ће бити још мања", рекао је Милатовић у интервјуу за РТЦГ.

Он је истакао да није учествовао у кампањи за парламентарне изборе, али и да сматра да је у свом политичком деловању ''показао једну ширину''.

Додао је и да су грађани Црне Горе сведочили, како је навео, ''непристојном политичком поткусиривању ресорима''.

Истакао је да су се ''сви сагласили'' да у погледу састављања владе постоје три приоритета, и то реформе у области економије, потом реформе у борби за владавину права и против корупције, као и реформе ради убрзавања пута ка ЕУ.

"Желимо Црну Гору у којој сви имају једнаке шансе, у којој има просперитета. Где су важне две ствари, колико сте образовани и колико радите", рекао је Милатовић.

 Он је нагласио да има сталне консултације са члановима и функционерима ПЕС, одбацивши критике да је покушао да на њих утиче.

(Тањуг) Фото: Вијести.ме

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Тута Бугарин

31.08.2023 05:46

Не саставља владу ни Спајић. То раде стране амбасаде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

31.08.2023 07:46

си предсједник дрзаве а Спајиц је предсједник владе и он це да састави владу. Ти мозес да саставис владу кад будес мандатар

ОДГОВОРИТЕ
Name

МW

31.08.2023 11:17

ДАБОГДА ВАМ БОГ ДАО СВЕ ОНАКО КАКО РАДИТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градјанин

31.08.2023 12:58

Ма да, странци састављају а предсједник као не би тако, као да није у добрим односима са мандатаром а додијелио му мандат, приче за малу дјецу, гурајте ви само тако Црну гору у рат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

01.09.2023 11:31

Зар опет рат?! Које странке це сад ратовати?