Jakov Milatović bi drugačije sastavljao vladu

- Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da bi on sastavljao vladu drugačije kada bi bio mandatar, jer je potrebno voditi računa o inkluzivnosti, i dodao da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem posednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, uz ocenu da je trebalo češće da razgovaraju.

Region 30.08.2023 | 23:03
Jakov Milatović bi drugačije sastavljao vladu

''Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja", rekao je Milatović u intervjuu za RTCG.

On je istakao da nije učestvovao u kampanji za parlamentarne izbore, ali i da smatra da je u svom političkom delovanju ''pokazao jednu širinu''.

Dodao je i da su građani Crne Gore svedočili, kako je naveo, ''nepristojnom političkom potkusirivanju resorima''.

Istakao je da su se ''svi saglasili'' da u pogledu sastavljanja vlade postoje tri prioriteta, i to reforme u oblasti ekonomije, potom reforme u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije, kao i reforme radi ubrzavanja puta ka EU.

"Želimo Crnu Goru u kojoj svi imaju jednake šanse, u kojoj ima prosperiteta. Gde su važne dve stvari, koliko ste obrazovani i koliko radite", rekao je Milatović.

 On je naglasio da ima stalne konsultacije sa članovima i funkcionerima PES, odbacivši kritike da je pokušao da na njih utiče.

(Tanjug) Foto: Vijesti.me

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tuta Bugarin

31.08.2023 05:46

Ne sastavlja vladu ni Spajić. To rade strane ambasade.

ODGOVORITE
Name

Ti

31.08.2023 07:46

si predsjednik drzave a Spajic je predsjednik vlade i on ce da sastavi vladu. Ti mozes da sastavis vladu kad budes mandatar

ODGOVORITE
Name

MW

31.08.2023 11:17

DABOGDA VAM BOG DAO SVE ONAKO KAKO RADITE.

ODGOVORITE
Name

gradjanin

31.08.2023 12:58

Ma da, stranci sastavljaju a predsjednik kao ne bi tako, kao da nije u dobrim odnosima sa mandatarom a dodijelio mu mandat, priče za malu djecu, gurajte vi samo tako Crnu goru u rat...

ODGOVORITE
Name

Haha

01.09.2023 11:31

Zar opet rat?! Koje stranke ce sad ratovati?