Одборници већине да се провозају јавним превозом  

Позивам одборнике скупштинске већине у Бањалуци да се данас провозају аутобусима јавног превоза у Граду и разговарају са грађанима о њиховом потезу да не прихвате одлуку о субвенционисању градског и приградског превоза, поручио је Жељко Раљић, предсједник Градске организације СДС Бањалука.

Република Српска 30.08.2023 | 12:49
Одборници већине да се провозају јавним превозом  

Он каже да би било добро да они од пензионера, ђака и социјално угроженог становништва чују шта  мисле о томе што захваљујући одборницима скупштинске већине у Бањалуци, поново морају плаћати пуну цијену градског превоза.

Раљић поручује да политичка препуцавања која за посљедицу имају кажњавање грађана заслужују осуду сваке врсте.

„Опструкција субвенционисања градског превоза је још једном показала потпуно одсуство осјећаја за обичног човјека и њихове потребе. Јасно је да оне који се возе скупоцјеним лимузинама о државном трошку не дотичу одлуке које се тичу јавног превоза, али они исто тако морају знати да их грађани нису бирали да свјесно раде на њихову штету“, истакао је Раљић.

Он је напоменуо да град Бањалука има новца да исплати све субвенционисане и бесплатне мјесечне карте за градски превоз категоријама становништва које су раније утврђене и да је све што сада ради скупштинска већина политички реваншизам који се обија о главу најугроженијим становницима Бањалуке.

(БН) Фото: БН

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ма

30.08.2023 13:06

провозајте се сви ви скупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

30.08.2023 13:35

Мозда дигодине пред изборе да усвоје закон, о бесплатном превозу и субвенцијама, то је код нас пракса смексају срца пред изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2023 13:57

Што би и биле субвенције, живи од своје зараде како можеш, има доста пензионера незна шта ће од себе па ујутро одма потрче према граду и само се возају, примјер Куљани, несносне гужве у јутарњим сатима, иду горе и сједе по парку и опет у круг, кад не би било субвенције не би тако често ни ишли.

Name

@Ре

31.08.2023 08:46

Колико смо ми јадан народ... ако је гузва у градском превозу криви су градска управа и превозници а не путници. Умјесто да тразис цесце и веце аутобусе на својој линији, ти бијес усмјеравас на кориснике превоза. Ти пензионери су градјани Бањалуке као и ти, ко си ти да се бунис сто користе превоз? Све сто ти смета везано за превоз није одговорност нити кривица путника вец оних који превоз организују, а ти би проблем ријесио тако сто би забранио другима да га користе? Као сто рекох, јадно. Залис се на последицу проблема, а не узрок.

Name

+

30.08.2023 13:41

Објавите имена. Оних, који Вас послушају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

30.08.2023 13:50

Карте градског превоза су скоро дзабе треба их дици барем 200%ради скупстинске вецине јер су их управо народ и ти пензионери изабрали.Подрска Скупстиској вецини из Хрватске.

Name

Ринге раја

30.08.2023 14:12

Најскупљи превоз у региону а, возе по реду вожње у доба ковида. Пола линија су укинули још тад а тако возе и сад и још хоће да поскупе па докле????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.08.2023 14:34

Ово је човјек за Бања Луку, образован и карактеран.Није тајкун и живи на нивоу просечног грађанина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

30.08.2023 17:28

Хахаааа баш се насмија на коментар да пензионери из Куљана иду рано у парк, па се враћају. Шта ће они друго радити, а град им занимљив.....хахааа. Ко живи у Куљанима???? Хахаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.08.2023 20:07

Хоце ли платит карту ил це се возат бесплатно?

ОДГОВОРИТЕ