За најбоље по лаптоп од градоначелника

На Међународној олимпијади из физике одржаној у Јапану,Миодраг Остојић из Бијељине и Мухамед Нумановић из Тузле,освојили су похвалу и бронзану медаљу.За два успјешна млада физичара,приређен је пријем код градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

Република Српска 29.08.2023 | 15:37
За најбоље по лаптоп од градоначелника

Међународна олимпијада из физике у Јапану, најстарије је и највеће такмичење ученика средњих школа на којем је ове године учествовало око 400 из преко 80 држава из цијелог свијета.Свака држава је имала право пријавити до пет ученика,а представници из Републике Српске,односно ФБиХ донијели су лијепе вијести из Токија: Миодраг Остојић из Техничке школе “Михајло Пупин” Бијељина освојио је похвалу,а ученик другог разреда Интернационалне Основне школе Тузла Мухамед Нумановић  бронзану медаљу.

”Сама олимпијада се састоји од експерименталних и теоријских задатака.Ту су два теста у трајању од пет сати. Експериментални тест састоји се од два задатка, теоријски од три. На основу резултата,омогућено је освајање медаљи и признања. Нетакмичарски дио олимпијаде,такође је добро испланиран,осим церемоније отварања и затварања,имамо и неке догађаје везане за културу и традицију,излети по држави, којима су посвећена четири дана само о томе.”,пренио је своје утиске ученик Интернационалне основне школе “Рицхмонд Парк” из Тузле који је освојио бронзану медаљу.

Миодраг Остојић из Техничке школе “Михајло Пупин” у Бијељини, на овом престижном високо ранигираном такмичењу,добио је похвалу.

”Припреме смо имали на Природно-математичком факултету,првенствно експерименталне вјежбе,онлине предавања која су држали предавачи бивши такмичари из физике. Што се тиче организације такмичења,била је савршена. Ми ученици смо имали два полудневна и два цјелодневна излета уз које смо успјели колико-толико да видимо Токио и његову околину,” изјавио је Остојић.

Два златна талента који су на пријему заједно са  својим професорима,понос су нашег града и државе,рекао је градоначелник Бијељине.

”Морамо да кажемо да у свему томе желимо им честитати на досадашњим запаженим резултатима и рећи да ће град Бијељина наставити да подржава наше дивне ученике,наше бисре овог друштва”,додао је Петровић.

Градоначелник Петровић је двојици ученика за исказани успјех и одличне резултате на Олимпијади,као награду,поклонио по лаптоп.

(БН) Фото: БН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Добар гест

29.08.2023 16:51

Доброг човјека .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

29.08.2023 17:53

Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крле

29.08.2023 18:15

Браво за момке и браво за градоначелника. Тако се ради и цијени рад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

29.08.2023 18:25

Сваја част градоначелниче Љубиша.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доситеј

29.08.2023 21:00

Конацно и једна фина вијест. Младим момцима од срца цеститам и зелим пуно успјеха. Градонацелнику свала цаст, тако се води град. Нека бањалуцка Барбика барем преписе од Вас, ако вец не мозе науцити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињеница

29.08.2023 22:00

Љубиша Петровић једини је политичар који се узда у народ безкомпромисно и системски дјелује. Као човјек са села свјестан је чињенице како сијес тако и зењес а ако не посијес немас се цему ни надати.На залост несхваћен је од стране опозиције тј усамљен у потпуности

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАРОД

30.08.2023 09:57

Прави човјек на правом мјесту!!!! Браво др. Петровићу,!!!!

ОДГОВОРИТЕ