Za najbolje po laptop od gradonačelnika

Na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike održanoj u Japanu,Miodrag Ostojić iz Bijeljine i Muhamed Numanović iz Tuzle,osvojili su pohvalu i bronzanu medalju.Za dva uspješna mlada fizičara,priređen je prijem kod gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Republika Srpska 29.08.2023 | 15:37
Za najbolje po laptop od gradonačelnika

Međunarodna olimpijada iz fizike u Japanu, najstarije je i najveće takmičenje učenika srednjih škola na kojem je ove godine učestvovalo oko 400 iz preko 80 država iz cijelog svijeta.Svaka država je imala pravo prijaviti do pet učenika,a predstavnici iz Republike Srpske,odnosno FBiH donijeli su lijepe vijesti iz Tokija: Miodrag Ostojić iz Tehničke škole “Mihajlo Pupin” Bijeljina osvojio je pohvalu,a učenik drugog razreda Internacionalne Osnovne škole Tuzla Muhamed Numanović  bronzanu medalju.

”Sama olimpijada se sastoji od eksperimentalnih i teorijskih zadataka.Tu su dva testa u trajanju od pet sati. Eksperimentalni test sastoji se od dva zadatka, teorijski od tri. Na osnovu rezultata,omogućeno je osvajanje medalji i priznanja. Netakmičarski dio olimpijade,takođe je dobro isplaniran,osim ceremonije otvaranja i zatvaranja,imamo i neke događaje vezane za kulturu i tradiciju,izleti po državi, kojima su posvećena četiri dana samo o tome.”,prenio je svoje utiske učenik Internacionalne osnovne škole “Richmond Park” iz Tuzle koji je osvojio bronzanu medalju.

Miodrag Ostojić iz Tehničke škole “Mihajlo Pupin” u Bijeljini, na ovom prestižnom visoko ranigiranom takmičenju,dobio je pohvalu.

”Pripreme smo imali na Prirodno-matematičkom fakultetu,prvenstvno eksperimentalne vježbe,online predavanja koja su držali predavači bivši takmičari iz fizike. Što se tiče organizacije takmičenja,bila je savršena. Mi učenici smo imali dva poludnevna i dva cjelodnevna izleta uz koje smo uspjeli koliko-toliko da vidimo Tokio i njegovu okolinu,” izjavio je Ostojić.

Dva zlatna talenta koji su na prijemu zajedno sa  svojim profesorima,ponos su našeg grada i države,rekao je gradonačelnik Bijeljine.

”Moramo da kažemo da u svemu tome želimo im čestitati na dosadašnjim zapaženim rezultatima i reći da će grad Bijeljina nastaviti da podržava naše divne učenike,naše bisre ovog društva”,dodao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović je dvojici učenika za iskazani uspjeh i odlične rezultate na Olimpijadi,kao nagradu,poklonio po laptop.

(BN) Foto: BN

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Dobar gest

29.08.2023 16:51

Dobrog čovjeka .

ODGOVORITE
Name

Borac

29.08.2023 17:53

Svaka cast!

ODGOVORITE
Name

Krle

29.08.2023 18:15

Bravo za momke i bravo za gradonačelnika. Tako se radi i cijeni rad.

ODGOVORITE
Name

Ilija

29.08.2023 18:25

Svaja čast gradonačelniče Ljubiša.

ODGOVORITE
Name

Dositej

29.08.2023 21:00

Konacno i jedna fina vijest. Mladim momcima od srca cestitam i zelim puno uspjeha. Gradonacelniku svala cast, tako se vodi grad. Neka banjalucka Barbika barem prepise od Vas, ako vec ne moze nauciti.

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

29.08.2023 22:00

Ljubiša Petrović jedini je političar koji se uzda u narod bezkompromisno i sistemski djeluje. Kao čovjek sa sela svjestan je činjenice kako sijes tako i zenjes a ako ne posijes nemas se cemu ni nadati.Na zalost neshvaćen je od strane opozicije tj usamljen u potpunosti

ODGOVORITE
Name

NAROD

30.08.2023 09:57

Pravi čovjek na pravom mjestu!!!! Bravo dr. Petroviću,!!!!

ODGOVORITE