Приједлози закона о вину и странцима прошли у ПД ПСБиХ

Подсјетимо, у документу је стајало како га требају потписати “предсједавајућа Представничког дома парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто, и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић и то 2015. године”. Ни Кришто ни Тадић нису више у Парламенту БиХ. Борјана Кришто је предсједавајућа Вијећа министара БиХ, а Тадић савјетник предсједника РС-а Милорада Додика.

Република Српска 28.08.2023 | 21:07
Приједлози закона о вину и странцима прошли у ПД ПСБиХ


На 6. хитној сједници Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) усвојен је, по хитном поступку, Закона о измјенама и допунама Закона о странцима, чији је предлагач Савјет министара БиХ. Претходно је Дом усвојио захтјев предлагача да се овај приједлог закона разматра по хитном поступку.

Представнички дом усвојио је, такође по хитном поступку, и приједлог закона о организацији тржишта вина у Босни и Херцеговини, чији је предлагач Савјет министара БиХ.

Уз овај приједлог закона, Дом је усвојио и закључак којим је задужио секретаре оба дома ПСБиХ да, у сарадњи са предлагачем Закона о организацији тржишта вина у БиХ, исправе нормативно – техничке грешке садржане у Мишљењу Законодавно – правног сектора ПСБиХ.

Подсјетимо, у документу је стајало како га требају потписати “предсједавајућа Представничког дома парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто, и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић и то 2015. године”. Ни Кришто ни Тадић нису више у Парламенту БиХ. Борјана Кришто је предсједавајућа Вијећа министара БиХ, а Тадић савјетник предсједника РС-а Милорада Додика. На челу Парламента су били у претпрошлом мандату када су коалицију чинили Савез за промјене, ХДЗ и СДА.

Представнички дом одложио је до наредне сједнице изјашњавање о приједлогу резолуције о спречавању свих облика насиља над женама и узнемиравања жена у Босни и Херцеговини, чији су предлагачи посланици Јасмин Имамовић, Саша Магазиновић, Ермина Салкичевић Диздаревић, Рејхана Дервишевић и Албин Муслић.

Усвојен је закључак да сви предлагачи амандмана на текст овог приједлога резолуције са предлагачима Резолуције усагласе текст, о којем ће се расправљати и гласати на наредној сједници Представничког дома ПСБиХ.

(Н1) Фото: БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МеНАГЕР

28.08.2023 22:07

Закон о странцима олаксава странцима (мигрантима) да се настане у БиХ Да се лаксе запосле код нас и заврсе сколу која је потребна за посао на који они претендују (до сада су биле актуелне приватне високе сколе а сада це кренути приватне сколе средњег образовања) Уз то це вјероватно постојати олаксице у виду да це послодавац моци да одради веци дио посла (сколовања) Наса радна снага (народ) која несто вриједи иде на запад (кроз 100 година постају Нијемци Данци Финци итд) а њу мјењају радници (народи) који це населити БиХ (кроз 50ак година крецу са својим правима а даље све како иде) Балкан (отворени Балкан) це бити филтер за најспособније раднике за западно трзисте (никада неце уци у ЕУ) како за насе народе тако и за ове који це насељавати ове територије Ово мозе омести само Русија али мислим да је то вец договорено и са Русијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре МеНАГЕР

29.08.2023 06:49

Скоро 100% се поклапа са мојим мишљењем. Прије неколико година сам овако нешто коментарисао у свом друштву и гледали су ме са невјерициом.

Name

Бојан

28.08.2023 22:07

Е закон о вину то је народу нешто најбитније у животу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

28.08.2023 23:03

БОЉЕ ДА СТЕ ДОНИЈЕЛИ ЗАКОН О ДЈЕДОВОЈ РАКИЈИ.