Prijedlozi zakona o vinu i strancima prošli u PD PSBiH

Podsjetimo, u dokumentu je stajalo kako ga trebaju potpisati “predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i to 2015. godine”. Ni Krišto ni Tadić nisu više u Parlamentu BiH. Borjana Krišto je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, a Tadić savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika.

Republika Srpska 28.08.2023 | 21:07
Prijedlozi zakona o vinu i strancima prošli u PD PSBiH


Na 6. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, po hitnom postupku, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, čiji je predlagač Savjet ministara BiH. Prethodno je Dom usvojio zahtjev predlagača da se ovaj prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku.

Predstavnički dom usvojio je, takođe po hitnom postupku, i prijedlog zakona o organizaciji tržišta vina u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Uz ovaj prijedlog zakona, Dom je usvojio i zaključak kojim je zadužio sekretare oba doma PSBiH da, u saradnji sa predlagačem Zakona o organizaciji tržišta vina u BiH, isprave normativno – tehničke greške sadržane u Mišljenju Zakonodavno – pravnog sektora PSBiH.

Podsjetimo, u dokumentu je stajalo kako ga trebaju potpisati “predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i to 2015. godine”. Ni Krišto ni Tadić nisu više u Parlamentu BiH. Borjana Krišto je predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, a Tadić savjetnik predsjednika RS-a Milorada Dodika. Na čelu Parlamenta su bili u pretprošlom mandatu kada su koaliciju činili Savez za promjene, HDZ i SDA.

Predstavnički dom odložio je do naredne sjednice izjašnjavanje o prijedlogu rezolucije o sprečavanju svih oblika nasilja nad ženama i uznemiravanja žena u Bosni i Hercegovini, čiji su predlagači poslanici Jasmin Imamović, Saša Magazinović, Ermina Salkičević Dizdarević, Rejhana Dervišević i Albin Muslić.

Usvojen je zaključak da svi predlagači amandmana na tekst ovog prijedloga rezolucije sa predlagačima Rezolucije usaglase tekst, o kojem će se raspravljati i glasati na narednoj sjednici Predstavničkog doma PSBiH.

(N1) Foto: BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MeNAGER

28.08.2023 22:07

Zakon o strancima olaksava strancima (migrantima) da se nastane u BiH Da se lakse zaposle kod nas i zavrse skolu koja je potrebna za posao na koji oni pretenduju (do sada su bile aktuelne privatne visoke skole a sada ce krenuti privatne skole srednjeg obrazovanja) Uz to ce vjerovatno postojati olaksice u vidu da ce poslodavac moci da odradi veci dio posla (skolovanja) Nasa radna snaga (narod) koja nesto vrijedi ide na zapad (kroz 100 godina postaju Nijemci Danci Finci itd) a nju mjenjaju radnici (narodi) koji ce naseliti BiH (kroz 50ak godina krecu sa svojim pravima a dalje sve kako ide) Balkan (otvoreni Balkan) ce biti filter za najsposobnije radnike za zapadno trziste (nikada nece uci u EU) kako za nase narode tako i za ove koji ce naseljavati ove teritorije Ovo moze omesti samo Rusija ali mislim da je to vec dogovoreno i sa Rusijom

ODGOVORITE
Name

Re MeNAGER

29.08.2023 06:49

Skoro 100% se poklapa sa mojim mišljenjem. Prije nekoliko godina sam ovako nešto komentarisao u svom društvu i gledali su me sa nevjericiom.

Name

Bojan

28.08.2023 22:07

E zakon o vinu to je narodu nešto najbitnije u životu.

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

28.08.2023 23:03

BOLJE DA STE DONIJELI ZAKON O DJEDOVOJ RAKIJI.