Моззарт уз љетње турнире широм Српске

Подршка баскеташима у Шамцу и пикадистима у Дервенти

Република Српска 28.08.2023 | 17:14
Моззарт уз љетње турнире широм Српске
Током љета у градовима и општинама широм Српске одржавају се турнири у разним спортским дисциплинама. Тако је било и ове сезоне у којој су такмичења привукла бројне спортисте и још бројнију публику. Навијачи у Шамцу су бодрили своје фаворите на 3x3 турниру у баскету, а у Дервенти су с пажњом пратили 3.Међународни турнир у електронском пикаду. И једне и друге бодрила је компанија Моззарт која је била спонзор оба турнира. 
 
 
На шестом по реду 3x3 турнир у Шамцу такмичило се 25 екипа у три категорије, а титула најбољег сениорског тима припала је екипи Клуб Монте Царло из Дервенте. 
 
 
Ово је до сада наш најпосјећенији турнир у Шамцу. Компанија Моззарт већ пету годину подржава наш рад и помаже нам да, кроз спортске манифестације, промовишемо здрав начин живота, дружење и спорт. Хвала на досадашњој помоћи, надамо се наставку ове добре сарадње-  каже Зоран Цвјетковић, организатор 3x3 турнира у име КК Шамац.
 
Првопласираној екипи из Шамца припала је награда од 1.500 марака. Друго мјесто заузео је тим Ресторан Обала из Прњавора који је награђен са 500 КМ. 
 
У јуниорској конкуренцији најбољи су били играчи екипе Ранч Дугић Модрича, док је на другом мјесту био тим 3x3 Градачац.
 
Међу ветеранима титулом најбоље окитио се састав 3x3 Модрича, а другопласирани су били искусни играчи из 3x3 Шамац. 
 
Најбољи у шутирању тројки био је Марко Торбица из Шамца који је освојио пехар и 100 КМ.
 
Док су се у Шамцу борили за титулу под кошевима, у Дервенти је трајао 3. Међународни турнир у електронском пикаду.
 
 
Организатори су окупили око 200 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Италије, Аустрије…
 
Веома смо задовољни овогодишњим турниром и надамо се да ћемо сљедеће године угостити још већи број играча. Драго нам је што нас је подржала компанија Моззарт уз жељу да и наредне године сарађујемо- поручује Дарко Митровић, предсједник Пикадо клуба 180 Дервента. 
 
У појединачном такмичењу најбољи је био Словенац Бењамин Пратнемер, други је био Вахид Тукић из БиХ, а трећи, такође домаћи такмичар, Милорад Вујиновић. Највећи излаз имао је Дејан Катавић из Хрватске са освојеним 161 поеном. Укупан наградни фонд био је 5.000 КМ, а турнир су подржали и Градска управа, дервентски привредници и пријатељи клуба.
 
(ПР) Фото: ПР