Mozzart uz ljetnje turnire širom Srpske

Podrška basketašima u Šamcu i pikadistima u Derventi

Republika Srpska 28.08.2023 | 17:14
Mozzart uz ljetnje turnire širom Srpske
Tokom ljeta u gradovima i opštinama širom Srpske održavaju se turniri u raznim sportskim disciplinama. Tako je bilo i ove sezone u kojoj su takmičenja privukla brojne sportiste i još brojniju publiku. Navijači u Šamcu su bodrili svoje favorite na 3x3 turniru u basketu, a u Derventi su s pažnjom pratili 3.Međunarodni turnir u elektronskom pikadu. I jedne i druge bodrila je kompanija Mozzart koja je bila sponzor oba turnira. 
 
 
Na šestom po redu 3x3 turnir u Šamcu takmičilo se 25 ekipa u tri kategorije, a titula najboljeg seniorskog tima pripala je ekipi Klub Monte Carlo iz Dervente. 
 
 
Ovo je do sada naš najposjećeniji turnir u Šamcu. Kompanija Mozzart već petu godinu podržava naš rad i pomaže nam da, kroz sportske manifestacije, promovišemo zdrav način života, druženje i sport. Hvala na dosadašnjoj pomoći, nadamo se nastavku ove dobre saradnje-  kaže Zoran Cvjetković, organizator 3x3 turnira u ime KK Šamac.
 
Prvoplasiranoj ekipi iz Šamca pripala je nagrada od 1.500 maraka. Drugo mjesto zauzeo je tim Restoran Obala iz Prnjavora koji je nagrađen sa 500 KM. 
 
U juniorskoj konkurenciji najbolji su bili igrači ekipe Ranč Dugić Modriča, dok je na drugom mjestu bio tim 3x3 Gradačac.
 
Među veteranima titulom najbolje okitio se sastav 3x3 Modriča, a drugoplasirani su bili iskusni igrači iz 3x3 Šamac. 
 
Najbolji u šutiranju trojki bio je Marko Torbica iz Šamca koji je osvojio pehar i 100 KM.
 
Dok su se u Šamcu borili za titulu pod koševima, u Derventi je trajao 3. Međunarodni turnir u elektronskom pikadu.
 
 
Organizatori su okupili oko 200 takmičara iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije…
 
Veoma smo zadovoljni ovogodišnjim turnirom i nadamo se da ćemo sljedeće godine ugostiti još veći broj igrača. Drago nam je što nas je podržala kompanija Mozzart uz želju da i naredne godine sarađujemo- poručuje Darko Mitrović, predsjednik Pikado kluba 180 Derventa. 
 
U pojedinačnom takmičenju najbolji je bio Slovenac Benjamin Pratnemer, drugi je bio Vahid Tukić iz BiH, a treći, takođe domaći takmičar, Milorad Vujinović. Najveći izlaz imao je Dejan Katavić iz Hrvatske sa osvojenim 161 poenom. Ukupan nagradni fond bio je 5.000 KM, a turnir su podržali i Gradska uprava, derventski privrednici i prijatelji kluba.
 
(PR) Foto: PR