Стевандић избјегава да призна истину, тражимо сједницу

- Одговор који је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић доставио данас Клубу посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред је крајње неприличан функцији коју обавља, односно предсједнику највише законодавне институције Републике Српске, будући да предсједник НСРС, да се културно изразимо, избјегава да призна истину – саопштено је из Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред у ПД ПС БиХ.

Република Српска 28.08.2023 | 16:50
Стевандић избјегава да призна истину, тражимо сједницу

У овом Клубу кажу да, иако их Стевандић, који би са функције коју обавља требао да штити НСРС и њен дигнитет, а не преварантску политику коалиције којиј припада и његова странка, увјерава да закључци које је изгласала Народна скупштина нису прекршени, јер су министри из Републике Српске на сједници Савјета министара „представили“ Закон о Уставном суду БиХ, лако је провјериво да први човјек НСРС говори неистину. 

- Једноставним увидом у дневни ред и саопштења након сједнице Савјета министара, јасно је да се о том закону уопште није говорило, што је и потврдио заједнички СНСД-Тројка министар Севлид Хуртић који је демантовао своје колеге који су то покушали да пласирају у јавност. Да не говоримо о томе да је „представљање“ закона неки нови појам, познат очигледно онима који неистинама бране неодбрањиво – истичу. 

Подсјетили су Стевандића да закључак НСРС гласи: ''У оквиру 14 приоритета испостављених од Европске уније приоритетно и хитно треба рјешавати питање реформе Уставног суда БиХ односно одласка страних судија и да се у оквиру те реформе усвоји закон о Уставном суду БиХ. Поред питања реформе Уставног суда БиХ приоритет треба да буде и питање затварања ОХР-а. Народна скупштина Републике Српске тражи од свих својих изабраних представника да не учествују у разговорима о рјешавању било којег од осталих приоритета ЕУ док се ова два раније наведена приоритета не ријеше''.

- Закључак је јасан: нема ни разговора о другим законима у оквиру 14 приоритета док се не ријеши питање Уставног суда, а посланици владајуће коалиције не да су разговарали, него су и гласали, односно одлучивали о другим законима. Чак и да је закон „представљен“, шта год им то значило, Стевандић неће и не смије да призна да је и овај, још један у низу закључака, прекршен, него иде даље и покушава да нас увјери да је постигнут начелни договор на нивоу БиХ о одласку ОХР-а. Па и ако је од Стевандића, превише је! – поручили су из Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред. 

Истичу да овакав одговор предсједника Народне скупштине Републике Српске не прихватају и да и даље захтијевају да закаже посебну сједницу НСРС. 

- У супротном, схватићемо да је, са позиције предсједника НСРС, директни саучесник у прикривању одговорности владајуће структуре СНСД и њихових сателита за преваре, обмане и све што раде супротно интересима Републике Српске. Умјесто саопштењима за јавност која су толико немушта да вјероватно ни сам не може са сигурношћу тврдити шта је рекао, нека и он и други посланици владајуће коалиције аргументе са нашим посланицима суоче тамо гдје се доносе и гдје су донијети закључци и закони који су предмет наших захтјева – у Народној скупштини Републике Српске. Нека тамо народу који је бирао своје представнике докажу исправност својих поступака, ако могу – истичу, додајући да су, уколико се њихов захтјев не испуни, спремни да и на друге начине заштитити Републику Српску, њену позицију и надлежности од преваранске власти која је продаје за шаку интереса. 

(БН) Фото: Архив 

 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Маринко

28.08.2023 17:01

Ви стално касните и увек нешто чекате касно је за све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

29.08.2023 06:24

Зашто ли странци подржавају Додика без обзира на све?!

Name

бошњак

28.08.2023 17:08

Стране судије че отићи из БИХ када се усвоје 13 приоритета и оних 5+2 у еврпоском стилу а задњи 14 приоритет реконструкција Уставног судаШта би ви да се прво отјерају странв+ци и да остану оавкви закони ко што су д+сда за вјеле вјекова Мало морген......

ОДГОВОРИТЕ
Name

БорацРС

28.08.2023 17:19

Да ли је вама јасно да се Стевандић пита исто колико и ја он је купљена папчина која вири из ануса такозваног предсједника и покорно слуша шта ће му наредити и онда се послије шепури да се покаже као он је донио неку одлуку.Фуј стоко из црвеног комбија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коју

28.08.2023 18:01

истину, васу истину сити смо васе истине све ове године за дзаба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

28.08.2023 18:01

Браво Босићу. Не штити Народ. Већ онога ко га је ту смијестио, да зарађује, више него што вриједи и ради. Само Народ на улице. Нас овдје више нестаје, него се рађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

28.08.2023 18:37

Да ли је могуће да је папак, а да лаже. Да ли су због лагања, код нас, папци најцјењенија роба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоцy

28.08.2023 19:14

Купујем комби, само да је црвени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxмаxо

28.08.2023 23:06

Хоће ли бити од септембра борачки. То ме интетесује. Не ово пресипање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.08.2023 23:20

Бице ти борацки мало сутра а мозда и прекосутра

Name

11903

29.08.2023 07:43

Е сад да борачка организација није себи допустила да буде друŝтво добро организованих климоглаваца морало би се договорено испоŝтовати? Овако власти је дата могућност да се то оствари кад се за то стекну услови?

Name

Илија

29.08.2023 07:47

Ја мислим да неће да ће нас зезнути.