Власт се боји истине. тргују са националним интересима

„Тачније речено, постоји страх да се у највишем дому Републике Српске чује истина, а истина је де се ради једне министарске позиције и ради личних интереса појединаца из владајуће елите тргује са најважнијим националим питањима за Републику Српску“, поручио је Миличевић.

Република Српска 28.08.2023 | 15:31
Власт се боји истине. тргују са националним интересима

- Одговор предсједника Народне скупштине Републике Српске на захтјев Клуба посланика СДС-ПДП-Листа за правду и ред поводом захтјева за заказивање посебне сједнице Парламента Српске, а због непоштовања и непровођења закључака Народне скупштине Републике Српске, јасно говори да не постоји воља ни одговорност да се о кључним питањима од интереса за Републику Српску  расправља управо тамо гдје је и мјесто, а то је сала Народне скупштине, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„Тачније речено, постоји страх да се у највишем дому Републике Српске чује истина, а истина је де се ради једне министарске позиције и ради личних интереса појединаца из владајуће елите тргује са најважнијим националим питањима за Републику Српску“, поручио је Миличевић.

Није истина, каже он, као што тврди предсједник Народне скупштине Републике Српске, да су представници  Републике Српске у институцијама БиХ „иницирали“ поступак доношења Закона о уставном суду БиХ и Закона о избору троје судија које бира предсједник Европског суда за људска права као и да су „представили“ текстове приједлога  Закона о уставном суду БиХ и о престанку мандата страних судија.

„Нису закључци Народне скупштине  Републике Српске били да представници Републике Српске у институцијама БиХ „иницирају и представе“ него да донесу закон, а да док се то не уради нема доношења и усвајања других европских закона из 14 приоритета Европске комисије, а у процедури доношења је, у различитим фазама, већ шест таквих закона.

Због тога ће Српска демократска странка истрајати у томе да се поштују закључци Народне скупштине Републике Српске и да се чује истина о трговини интересима Републике Српске у режији владајуће олигархије на челу са СНСД-ом, а да се притом та трговина представља као патриотски чин“, закључио је Миличевић.

(БН) Фото: БН

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Ненад

28.08.2023 16:00

Милицевицу ви сте највеци издајници колико вас је из СДС сада у Снсд-еу,а колико вас је јос спремно да предјете у СНСД-е или да подрзите све сто Додик ради.Па ти си лицно прије неколико мјесеци једини из опозиције отисао код Додика и подрзао све сто је Додик радио и ради све под изговором да браните Републику Српску.Немате право да критикујете оно сто подрзавате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.08.2023 07:55

Како је народ живио у изобиљу када је "државотворна" странка владала и трговала за своју врхушку са српском земљом. Узели су огроман новац за своје џепове, а оне који су бранили отаџбину одмах послије рата заборавили. На крају Војску Републике Српске предадоше у Сарајево, иако по Дејтону она постоји.

Name

Ре

29.08.2023 09:43

Како је народ живио у изобиљу када је "државотворна" странка владала и трговала за своју врхушку са српском земљом. Узели су огроман новац за своје џепове, а оне који су бранили отаџбину одмах послије рата заборавили. На крају Војску Републике Српске предадоше у Сарајево, иако по Дејтону она постоји

Name

Ало

28.08.2023 16:10

Имас ли некакав приједлог ста да се ради а немојте само савјетовати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправно

28.08.2023 16:15

Само усвојени Закон о Уставном суду гдје неће бити стране судије,који логично раде у интересу једне стране или можда двије,испуњава услове из закључака Народне скупштине Републике Српске .Све остало:иницирање,представљање закона су шарена лажа,неискреност и лицемјерност,те бјежанија од истине,само да се прашина слегне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сава

28.08.2023 19:14

Стране судије це отице тек када једна страна која мисли да све зна и тумаци само онако како њој одговара,престане то радити и схвати да демократија није само за један народ.

Name

Ркте

28.08.2023 16:22

Не знам, можда гријешим али некако сте слаби, дезорјентисани и без неког плана. Не сумњам у Ваше поштење али не видим енергију као код Вукана и Јелене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.08.2023 17:36

Наравно. Они само цекају да додју на власт да би исто радили као сад снсд.

Name

+

28.08.2023 16:24

Истина. Како гладни Народ, да се бори против тога. Само ИЗБОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

28.08.2023 16:31

И теби је национални интерес био послат сурјака у Вијеце народа, поклопи се по усима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

28.08.2023 16:47

Ма ниси ти те закљуцке добро протумацио Кренувси од поподневних сати па све надаље разни струцњаци це нам то растумацавати на РТРСу и АТВу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјани

28.08.2023 17:14

Милицевицу ,заједно са Јеленом, Вуканом, Љубисом, Црнадеком, Бореновицом и јос многим постеним људима предузмите сто мозете за спас РС, док није касно

Name

Ре

28.08.2023 17:42

Не треба нико осим тебе да нам растумачава.

Name

Пишта

28.08.2023 17:20

Додик је јаци него икад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

28.08.2023 19:15

Милицевицу додик се игра са вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

29.08.2023 09:25

ЊИМА ЈЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕС ДОЛАР, ЕУРО, НИЈЕ ЈУАН И РУБЉА, ФРАНАК, ФУНТА, ТАКО ДА ОВА ПОЛИТИКА ЈЕ РАЗУМЉИВА, ОСИМ ПЕНЗИОНЕРИМА, ЈУНАЦИМА И ПАТРИОТАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјордјо

29.08.2023 09:57

Милицевицу дај нам конацно неко рјесење ста би ти то урадио да си на мјесту Додика, ово сто ти радис са вјецитим неким критикама то не води ницему, постао си као Игор Црнадак цовјек двадесет година критикује а није понудио ни једно једино рјесење.

ОДГОВОРИТЕ