Vlast se boji istine. trguju sa nacionalnim interesima

„Tačnije rečeno, postoji strah da se u najvišem domu Republike Srpske čuje istina, a istina je de se radi jedne ministarske pozicije i radi ličnih interesa pojedinaca iz vladajuće elite trguje sa najvažnijim nacionalim pitanjima za Republiku Srpsku“, poručio je Miličević.

Republika Srpska 28.08.2023 | 15:31
Vlast se boji istine. trguju sa nacionalnim interesima

- Odgovor predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske na zahtjev Kluba poslanika SDS-PDP-Lista za pravdu i red povodom zahtjeva za zakazivanje posebne sjednice Parlamenta Srpske, a zbog nepoštovanja i neprovođenja zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, jasno govori da ne postoji volja ni odgovornost da se o ključnim pitanjima od interesa za Republiku Srpsku  raspravlja upravo tamo gdje je i mjesto, a to je sala Narodne skupštine, istakao je Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
„Tačnije rečeno, postoji strah da se u najvišem domu Republike Srpske čuje istina, a istina je de se radi jedne ministarske pozicije i radi ličnih interesa pojedinaca iz vladajuće elite trguje sa najvažnijim nacionalim pitanjima za Republiku Srpsku“, poručio je Miličević.

Nije istina, kaže on, kao što tvrdi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, da su predstavnici  Republike Srpske u institucijama BiH „inicirali“ postupak donošenja Zakona o ustavnom sudu BiH i Zakona o izboru troje sudija koje bira predsjednik Evropskog suda za ljudska prava kao i da su „predstavili“ tekstove prijedloga  Zakona o ustavnom sudu BiH i o prestanku mandata stranih sudija.

„Nisu zaključci Narodne skupštine  Republike Srpske bili da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH „iniciraju i predstave“ nego da donesu zakon, a da dok se to ne uradi nema donošenja i usvajanja drugih evropskih zakona iz 14 prioriteta Evropske komisije, a u proceduri donošenja je, u različitim fazama, već šest takvih zakona.

Zbog toga će Srpska demokratska stranka istrajati u tome da se poštuju zaključci Narodne skupštine Republike Srpske i da se čuje istina o trgovini interesima Republike Srpske u režiji vladajuće oligarhije na čelu sa SNSD-om, a da se pritom ta trgovina predstavlja kao patriotski čin“, zaključio je Miličević.

(BN) Foto: BN

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Nenad

28.08.2023 16:00

Milicevicu vi ste najveci izdajnici koliko vas je iz SDS sada u Snsd-eu,a koliko vas je jos spremno da predjete u SNSD-e ili da podrzite sve sto Dodik radi.Pa ti si licno prije nekoliko mjeseci jedini iz opozicije otisao kod Dodika i podrzao sve sto je Dodik radio i radi sve pod izgovorom da branite Republiku Srpsku.Nemate pravo da kritikujete ono sto podrzavate.

ODGOVORITE
Name

Re

29.08.2023 07:55

Kako je narod živio u izobilju kada je "državotvorna" stranka vladala i trgovala za svoju vrhušku sa srpskom zemljom. Uzeli su ogroman novac za svoje džepove, a one koji su branili otadžbinu odmah poslije rata zaboravili. Na kraju Vojsku Republike Srpske predadoše u Sarajevo, iako po Dejtonu ona postoji.

Name

Re

29.08.2023 09:43

Kako je narod živio u izobilju kada je "državotvorna" stranka vladala i trgovala za svoju vrhušku sa srpskom zemljom. Uzeli su ogroman novac za svoje džepove, a one koji su branili otadžbinu odmah poslije rata zaboravili. Na kraju Vojsku Republike Srpske predadoše u Sarajevo, iako po Dejtonu ona postoji

Name

Alo

28.08.2023 16:10

Imas li nekakav prijedlog sta da se radi a nemojte samo savjetovati

ODGOVORITE
Name

Ispravno

28.08.2023 16:15

Samo usvojeni Zakon o Ustavnom sudu gdje neće biti strane sudije,koji logično rade u interesu jedne strane ili možda dvije,ispunjava uslove iz zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske .Sve ostalo:iniciranje,predstavljanje zakona su šarena laža,neiskrenost i licemjernost,te bježanija od istine,samo da se prašina slegne...

ODGOVORITE
Name

Sava

28.08.2023 19:14

Strane sudije ce otice tek kada jedna strana koja misli da sve zna i tumaci samo onako kako njoj odgovara,prestane to raditi i shvati da demokratija nije samo za jedan narod.

Name

Rkte

28.08.2023 16:22

Ne znam, možda griješim ali nekako ste slabi, dezorjentisani i bez nekog plana. Ne sumnjam u Vaše poštenje ali ne vidim energiju kao kod Vukana i Jelene.

ODGOVORITE
Name

Re

28.08.2023 17:36

Naravno. Oni samo cekaju da dodju na vlast da bi isto radili kao sad snsd.

Name

+

28.08.2023 16:24

Istina. Kako gladni Narod, da se bori protiv toga. Samo IZBORI.

ODGOVORITE
Name

modricanin

28.08.2023 16:31

I tebi je nacionalni interes bio poslat surjaka u Vijece naroda, poklopi se po usima

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

28.08.2023 16:47

Ma nisi ti te zakljucke dobro protumacio Krenuvsi od popodnevnih sati pa sve nadalje razni strucnjaci ce nam to rastumacavati na RTRSu i ATVu

ODGOVORITE
Name

Gradjani

28.08.2023 17:14

Milicevicu ,zajedno sa Jelenom, Vukanom, Ljubisom, Crnadekom, Borenovicom i jos mnogim postenim ljudima preduzmite sto mozete za spas RS, dok nije kasno

Name

Re

28.08.2023 17:42

Ne treba niko osim tebe da nam rastumačava.

Name

Pišta

28.08.2023 17:20

Dodik je jaci nego ikad.

ODGOVORITE
Name

Haha

28.08.2023 19:15

Milicevicu dodik se igra sa vama

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

29.08.2023 09:25

NJIMA JE NACIONALNI INTERES DOLAR, EURO, NIJE JUAN I RUBLJA, FRANAK, FUNTA, TAKO DA OVA POLITIKA JE RAZUMLJIVA, OSIM PENZIONERIMA, JUNACIMA I PATRIOTAMA

ODGOVORITE
Name

Djordjo

29.08.2023 09:57

Milicevicu daj nam konacno neko rjesenje sta bi ti to uradio da si na mjestu Dodika, ovo sto ti radis sa vjecitim nekim kritikama to ne vodi nicemu, postao si kao Igor Crnadak covjek dvadeset godina kritikuje a nije ponudio ni jedno jedino rjesenje.

ODGOVORITE