"Спајић покушава да прекроји изборну вољу грађана"

Један од лидера коалиције За будућност Црне Горе Андрија Мандић изјавио је да лидер Покрета Европа сад и мандатар Милојко Спајић покушава на све начине да прекроји изборну вољу грађана.

Регион 27.08.2023 | 13:18
"Спајић покушава да прекроји изборну вољу грађана"

Мандић, предсједник Нове српске демократије, навео је да Спајић покушава да из Владе истисне коалицију За будућност Црне Горе, односно аутентичне представнике Срба, а да раширених руку дочека странке које су до посљедњег дана владавине Мила Ђукановића биле уз њега.

- Како се синоћ чуло након Главног одбора Покрета Европа сад, коалиција За будућност Црне Горе не може у владу због недостатка искрености: у нашу искреност се сумња, а у Мехмета Зенку, са листе ДПС-а, ни најмање. Спајићу се посебно допада искреност Бошњачке странке, која је радила да Мило Ђукановић побиједи, а да изгуби Јаков Милатовић - навео је Мандић у писаној изјави.

Према његовим ријечима, "да су се питали политичари из Бошњачке странке, Милатовић данас не би био предсједник Црне Горе, а Спајић не би био мандатар".

- Спајићу се више допада искреност поражених 30. августа него искреност оних који су демократски побиједили криминални режим Мила Ђукановића. Да ли се таква искреност од нас тражи, да згазимо већинску вољу народа, да му окренемо леђа и будемо за нове и старе подјеле, да кажемо оно што не мислимо и будемо за оно у шта не вјерујемо - упитао је Мандић.

Он је навео да је коалиција За будућност Црне Горе "искрено поступила и у разговору код предсједника Црне Горе".

Он је рекао да из те коалиције позивају Милатовића "да прекине ћутање и ради посао за који су га изабрали грађани Црне Горе, а међу њима у великом проценту и гласачи За будућност Црне Горе".

- Сада желимо да остваримо и наредне циљеве, међу којима су економски просперитет, владавина права, обрачун са криминалом и корупцијом, борба против дискриминације, а нарочито демонтажа бившег режима, како се више никада не би десило да Црном Гором завлада Мило Ђукановић и његова хоботница - закључио је Мандић.

Мандатар Милојко Спајић саопштио је да Покрет Европа сад има већину за формирање нове Владе Црне Горе и најавио да ће предсједник Скупштине бити лидер Демократа Алекса Бечић.

На питање је ли је дефинитивно да коалиција За будућност Црне Горе коју предводе Милан Кнежевић и Андрија Мандић неће бити дио Владе, Спајић је одговорио да јесте и да су пет пута одбили понуде.

(Срна/Фото: предсједникрс.нет/Б.Здриња)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Демократа

27.08.2023 13:49

Постоји очигледан притисак на мандатара да истисне српску компоненту из будуће Владе,а зна се зашто и ко иза свега тога стоји...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мој свет

27.08.2023 16:47

Онај који је срушио владу Здравка Кривокапића опструише формирање нове владе.

Name

АТЛАНТИДА

27.08.2023 14:24

Милатовиц и Спајиц "школовани"на Западу како се води будућност Црне Горе!Два обична полтрона Запада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

27.08.2023 16:51

Имате неког школованог на истоку.

Name

Реално

27.08.2023 14:27

Мој Мандићу, опет су вас превеслали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јоле

27.08.2023 14:38

Изгледа да Спајиц познаје Мандица 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

НК

27.08.2023 15:40

НЕ ПИТА СЕ СПАЈИЋА И МИЛАТОВИЋА КО ЋЕ БИТИ У ВЛАДИ. ТО ОДЛУЧУЈУ ОНИ КОЈИ СУ ИХ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ, СТРАНЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МеНАГЕР

27.08.2023 19:22

То није спорно само да ли су њих двојица свјесни своје улоге или они прихватају странце висе као "савјетодавно" Црна Гора је исти пројекат као и Украјина Видимо ста се десава у Украјини па тако моземо знати ста це бити и у Црној Гори (ако узмемо да це се Србија изборити против ових глобалистицких напада а вјерујем да хоце)

Name

??

27.08.2023 15:50

Ови су гори од мила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦГ у ЕУ

27.08.2023 16:00

Изборна воља градјана су биле проевропске странке и цланство у ЕУ, сто је и била доминантна тема Европе сад. Градјани Црне Горе су јасно рекли да не зеле антиевропске странке, тј ЗБЦГ или како се вец зове та кгб странка. Освојили су 14% и тврде да су они изборна воља градјана!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

27.08.2023 17:19

А који су то АУТЕНТИЧНИ СРБИ баш ме занима...Срби су срби гдје год били у било којој странциКоја год коалицја састави владу то је воља народа.Па нама је Додик саставио владу са два посланика??'и..........јел то била изворна воља грађана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.08.2023 19:07

И тако Срби наивчине гласали за њиховог предсједника а сад добили корпу. Сјајна вијест за непријатеље.

ОДГОВОРИТЕ