"Spajić pokušava da prekroji izbornu volju građana"

Јedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da lider Pokreta Evropa sad i mandatar Milojko Spajić pokušava na sve načine da prekroji izbornu volju građana.

Region 27.08.2023 | 13:18
"Spajić pokušava da prekroji izbornu volju građana"

Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije, naveo je da Spajić pokušava da iz Vlade istisne koaliciju Za budućnost Crne Gore, odnosno autentične predstavnike Srba, a da raširenih ruku dočeka stranke koje su do posljednjeg dana vladavine Mila Đukanovića bile uz njega.

- Kako se sinoć čulo nakon Glavnog odbora Pokreta Evropa sad, koalicija Za budućnost Crne Gore ne može u vladu zbog nedostatka iskrenosti: u našu iskrenost se sumnja, a u Mehmeta Zenku, sa liste DPS-a, ni najmanje. Spajiću se posebno dopada iskrenost Bošnjačke stranke, koja je radila da Milo Đukanović pobijedi, a da izgubi Јakov Milatović - naveo je Mandić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim riječima, "da su se pitali političari iz Bošnjačke stranke, Milatović danas ne bi bio predsjednik Crne Gore, a Spajić ne bi bio mandatar".

- Spajiću se više dopada iskrenost poraženih 30. avgusta nego iskrenost onih koji su demokratski pobijedili kriminalni režim Mila Đukanovića. Da li se takva iskrenost od nas traži, da zgazimo većinsku volju naroda, da mu okrenemo leđa i budemo za nove i stare podjele, da kažemo ono što ne mislimo i budemo za ono u šta ne vjerujemo - upitao je Mandić.

On je naveo da je koalicija Za budućnost Crne Gore "iskreno postupila i u razgovoru kod predsjednika Crne Gore".

On je rekao da iz te koalicije pozivaju Milatovića "da prekine ćutanje i radi posao za koji su ga izabrali građani Crne Gore, a među njima u velikom procentu i glasači Za budućnost Crne Gore".

- Sada želimo da ostvarimo i naredne ciljeve, među kojima su ekonomski prosperitet, vladavina prava, obračun sa kriminalom i korupcijom, borba protiv diskriminacije, a naročito demontaža bivšeg režima, kako se više nikada ne bi desilo da Crnom Gorom zavlada Milo Đukanović i njegova hobotnica - zaključio je Mandić.

Mandatar Milojko Spajić saopštio je da Pokret Evropa sad ima većinu za formiranje nove Vlade Crne Gore i najavio da će predsjednik Skupštine biti lider Demokrata Aleksa Bečić.

Na pitanje je li je definitivno da koalicija Za budućnost Crne Gore koju predvode Milan Knežević i Andrija Mandić neće biti dio Vlade, Spajić je odgovorio da jeste i da su pet puta odbili ponude.

(Srna/Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Demokrata

27.08.2023 13:49

Postoji očigledan pritisak na mandatara da istisne srpsku komponentu iz buduće Vlade,a zna se zašto i ko iza svega toga stoji...

ODGOVORITE
Name

Moj svet

27.08.2023 16:47

Onaj koji je srušio vladu Zdravka Krivokapića opstruiše formiranje nove vlade.

Name

ATLANTIDA

27.08.2023 14:24

Milatovic i Spajic "školovani"na Zapadu kako se vodi budućnost Crne Gore!Dva obična poltrona Zapada!

ODGOVORITE
Name

Da

27.08.2023 16:51

Imate nekog školovanog na istoku.

Name

Realno

27.08.2023 14:27

Moj Mandiću, opet su vas preveslali.

ODGOVORITE
Name

jole

27.08.2023 14:38

Izgleda da Spajic poznaje Mandica 100%

ODGOVORITE
Name

НК

27.08.2023 15:40

НЕ ПИТА СЕ СПАЈИЋА И МИЛАТОВИЋА КО ЋЕ БИТИ У ВЛАДИ. ТО ОДЛУЧУЈУ ОНИ КОЈИ СУ ИХ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ, СТРАНЦИ.

ODGOVORITE
Name

MeNAGER

27.08.2023 19:22

To nije sporno samo da li su njih dvojica svjesni svoje uloge ili oni prihvataju strance vise kao "savjetodavno" Crna Gora je isti projekat kao i Ukrajina Vidimo sta se desava u Ukrajini pa tako mozemo znati sta ce biti i u Crnoj Gori (ako uzmemo da ce se Srbija izboriti protiv ovih globalistickih napada a vjerujem da hoce)

Name

??

27.08.2023 15:50

Ови су гори од мила.

ODGOVORITE
Name

CG u EU

27.08.2023 16:00

Izborna volja gradjana su bile proevropske stranke i clanstvo u EU, sto je i bila dominantna tema Evrope sad. Gradjani Crne Gore su jasno rekli da ne zele antievropske stranke, tj ZBCG ili kako se vec zove ta kgb stranka. Osvojili su 14% i tvrde da su oni izborna volja gradjana!?

ODGOVORITE
Name

Dušan

27.08.2023 17:19

A koji su to AUTENTIČNI SRBI baš me zanima...Srbi su srbi gdje god bili u bilo kojoj stranciKoja god koalicja sastavi vladu to je volja naroda.Pa nama je Dodik sastavio vladu sa dva poslanika??'i..........jel to bila izvorna volja građana.

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.08.2023 19:07

I tako Srbi naivčine glasali za njihovog predsjednika a sad dobili korpu. Sjajna vijest za neprijatelje.

ODGOVORITE